Εσείς της μειοψηφίας….δίνετε την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε σκοτεινό τούνελ


Μήνυμα από αναγνώστη του σαϊτ
Παρακολούθησα, ως απλός πολίτης που είμαι, τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής Ρόδου, για το έτος που πέρασε.
Ειλικρινά αυτά που γνώριζα για το έργο της, είναι το ελάχιστο από αυτά που παρακολούθησα και άκουσα, σε όλους τους τομείς δράσης του Δήμου.
Ήθελα όμως με προσοχή να τους ακούσω όλους. Η απουσία όλων των άλλων παρατάξεων, με λύπησε.
Γιατί αυτή η άρνηση, η απαξίωση, ο μηδενισμός; Δεν αναγνωρίζετε ότι τίποτα θετικό δεν έγινε; Έπρεπε να σεβαστείτε τον θεσμικό ρόλο σας και την ψήφο αυτών που σας ψήφισαν. Δηλαδή την κριτική στη Δημοτική Αρχή και την υποβολή όταν διαφωνείτε των δικών σας προτάσεων. Το δικαίωμα αυτό το έχετε να το ασκείτε και δεν σας το στέρησε κανένας. Θα μπορούσατε απλά να παραβρεθείτε, είναι άλλωστε θεσμική σας υποχρέωση, να ακούσετε και μετά να κάνετε την κριτική σας.
Η φυγή σημαίνει αδυναμία. Και η μη συμμετοχή φυγομαχία.
Όλα αυτά που έγιναν και όσα γίνουν στο μέλλον υλοποιούνται με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί στις συνεδριάσεις, σας δίνεται, επανειλημμένως η ευκαιρία να κάνετε κριτική και να ακουστούν οι δικές σας προτάσεις. Αν δεν είναι ταυτόσημες με την πλειοψηφία, τι να κάνουμε; Πάντα ο εχθρός του καλού είναι το… καλύτερο. Δεν πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις της; Υπήρξε έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου;  ή μήπως θεωρείται δημοκρατικό η μειοψηφία να απαιτεί να επιβάλει τις απόψεις της;
Ο καθένας σας κρίνετε από τις πράξεις του, ανεξάρτητα της θέσης που κατέχει. Όμως, και οι κρίνοντες, κρίνονται. Λάθη και παραλήψεις υπάρχουν και θα γίνονται. Ο Δήμαρχος έκανε την αυτοκριτική του και ανέλαβε τις ευθύνες του.
Αγαπητοί της μειοψηφίας…..δίνετε την εντύπωση ότι βρίσκεστε σε ένα σκοτεινό τούνελ. Προχωρήστε λίγο για να βγείτε στο φως και να δείτε ότι έρχεται η Άνοιξη. Ο οργασμός της φύσης. Οι καρποί έρχονται αργότερα. Όλοι ενωμένοι θα πετύχετε το άριστο για την Ρόδο. Εκτός και αν εσάς, δεν σας ενδιαφέρει. Σίγουρα ενδιαφέρει όμως τους Πολίτες που σας ψήφησαν και όλους τους πολίτες.
Γνωρίζετε για τα προβλήματα και τις αδυναμίες, ελλείψεις του Δήμου. Είτε είναι οικονομικά, χρηματοπιστωτικά, διοικητικά με τις χρονοβόρες διαδικασίες κλπ. Και βέβαια, όπως και εσείς αναφέρετε τα προβλήματα αυτά είναι συσσωρευμένα. Υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Δεν υπάρχει η μαγική συνταγή ή ένα μαγικό ραβδάκι να λυθούν όλα μέσα σε ένα χρόνο.
Λέτε…«Δε θα γίνουμε χειροκροτητές …..» Δεν σας αναγκάζει κανένας να το κάνετε. Και εγώ άλλωστε δεν χειροκρότησα, γιατί δεν το συνηθίζω και μάλιστα στους Πολιτικούς.
Μιλάτε για «μειοψηφία της πλειοψηφίας». Γνωρίζετε, ότι κράτη και Έθνη κυβερνώνται με μειοψηφίες σε αριθμό ψήφων. Γιατί αθροίζετε το ποσοστό των παρατάξεων σας. Κοινό μέτωπο εναντίον ποιου ;
Οι μεγάλες πλειοψηφίες ανήκουν σε άλλα καθεστώτα, τα οποία, και καλά κάνουμε, όλοι μας τα καταδικάζουμε.
Δεν εκπροσωπώ κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου, είμαι ελεύθερος και εκφράζω ελεύθερα, ως απλός πολίτης, την άποψή μου.
Τρύφωνας Π.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια