Μετα την επιστολή του Στέφανου Δράκου λύθηκε το πρόβλημα με τα παραπεμπτικά λογοθεραπείας


Μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, εκδόθηκε και επίσημα σε ορθή επανάληψη η απόφαση – ανακοίνωση, που έφερε ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2016 και αρ. πρωτ. Φ115/17/ΟΙΚ./36967 και αφορά σε «Απαντήσεις επί ερωτημάτων σχετικά με θέματα σφραγίδων επί των γνωματεύσεων και των παραπεμπτικών». Με τη συγκεκριμένη απόφαση, διορθώνεται ουσιαστικά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με προγενέστερη απόφαση που είχε εκδοθεί, σε Ρόδο και Δωδεκάνησα, αναφορικά με την αδυναμία υπογραφής παραπεμπτικών λογοθεραπείας.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση – απόφαση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προς ενημέρωση των πολιτών και ενδιαφερομένων της Δωδεκανήσου, καθώς και την επιστολή – παρέμβαση που είχαμε αποστείλει προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και είχαμε κοινοποιήσει στο Γραφείο Γραμματείας Προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου, στη Γενική Δ/νση: Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών / Αγορά και Παρακολούθηση Δικτύου Π.Φ.Υ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στη Ρόδο, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και στα Μ.Μ.Ε., στις 20 Σεπτεμβρίου 2016. Το θέμα της επιστολής, που κοινοποιήθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος, έφερε τίτλο: «Ανάγκη κατεπείγουσας παρέμβασης για την εξυπηρέτηση ατόμων που δικαιούται παραπεμπτικό για λογοθεραπεία».

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Η επιστολή του Στέφανου Δράκου 

ΘΕΜΑ: Ανάγκη κατεπείγουσας παρέμβασης για την εξυπηρέτηση ατόμων που δικαιούται παραπεμπτικό για λογοθεραπεία

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Κύριε Πρόεδρε,

Έπειτα από σχετική απόφαση που φέρεται να έχει εκδοθεί από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για να χορηγηθεί παραπεμπτικό για λογοθεραπεία, απαιτείται υπογραφή Διευθυντή Νευρολογικής ή Ψυχιατρικής Μονάδας. Δυστυχώς, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», δεν υπηρετεί ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εξυπηρέτηση των Δωδεκανησίων, οι οποίοι πρέπει να μεταβαίνουν στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα για την εξυπηρέτησή τους.

Κατανοώντας τα αίτια που σας οδήγησαν στη λήψη της παραπάνω απόφασης – με αφορμή και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς – παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την εξεύρεση λύσης, και την οριστική αντιμετώπιση του ειδικού προβλήματος που αφορά στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα. Θα μπορούσατε – για παράδειγμα – κατ’ εξαίρεση για την περιοχή, να λάβετε σχετική απόφαση, η οποία θα δίδει το δικαίωμα να υπογράφουν οι Επιμελητές Α’ και Β’, προκειμένου να λυθεί το τεράστιο, σοβαρό και κοστοβόρο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Περισσότερα επί του θέματος, μπορείτε να πληροφορηθείτε αρμοδίως, τόσο από την Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στη Ρόδο, όσο και από το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Ελπίζουμε στην άμεση επέμβασή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας, για την εξυπηρέτηση πάνω απ’ όλα των νησιωτών.

Με εκτίμηση,

Δρ Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια