Μεσαιωνική Γιορτή Κρητηνίας: Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο ! Πλούσιο φωτορεπροτάζ


Χορηγός Επικοινωνίας Rodosreport

Παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις της χώρας που εχθές Σάββατο βρίσκονταν στο αποκορύφωμα τους, η Κρητηνία έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, κόντρα σε κάθε άσχημη σκέψη, και κατόρθωσε να χαρίσει μια μαγική βραδιά σε όσους βρέθηκαν στη Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας.

Μια γιορτή όμορφη, απλά μαγική που σε ταξιδεύει στο χρόνο μέσα από δρώμενα της καθημερινότητας του Μεσαίωνα! Μια γιορτή με  ποικιλία παιχνιδιών ,ζογκλερικών , ακροβατικών αλλά που συνδυάζει άψογα και την πλούσια παράδοση και λαογραφία του τόπου μας! Μια γιορτή όμως και λιτή, χωρίς μεγάλα κονδύλια και χρηματοδοτήσεις, απλή και επιτυχημένη χάρη στην ασταμάτητη εθελοντική εργασία των κατοίκων και στην αγάπη και το μεράκι με το οποίο όλοι τους εργάζονται για το όμορφο χωριό τους !

Με φόντο το επιβλητικό ιστορικό κάστρο της Κρητηνίας και θέα το απέραντο γαλάζιο, όσοι βρέθηκαν στη Μεσαιωνική γιορτή παρασύρθηκαν σε μιαν άλλη εποχή ! Με ένα μαγειριό στην ύπαιθρο που δημιουργούσε σε αληθινό χρόνο παραδοσιακά εδέσματα, με τις γυναίκες του χωριού να πλάθουν και να αναπαριστούν παλιές τέχνες , με τη φάρμα  και καλύτερη ανταμοιβή στο τέλος…. η μοναδική θέα του ηλιοβασιλέματος από το κάστρο ….

Για όσους δεν βρέθηκαν εκεί, το μεσαιωνικό ταξίδι συνεχίζεται σήμερα στις 19.00 στο Κάστρο Κρητηνίας!

Προς φημολογίες ότι η γιορτή αυτή πραγματοποιείται για τελευταία χρονιά στην Κρητηνία, επόμενο ραντεβού έπειτα από το αποψινό βράδυ, το τελευταίο Σαβββατοκύριακο του Ιουνίου 2016 !

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε φωτογραφίες από τη δεύτερη βραδιά της γιορτής! 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια