Μέλη της Avaaz με το Φορτηγό Αλληλεγγύης σε Κω-Λέρο


Συνέντευξη στην Πόλυ Χατζημάρκου, Στο Κόκκινο Ρόδου 96.9

Ο Σπύρος Λημναίος από το ελληνικό τμήμα της Avaaz μίλησε στο Κόκκινο Ρόδου για την παγκόσμια και πολύπλευρη κινητοποίηση της Avaaz, η οποία αυτή τη φορά επικεντρώνεται στην προσφυγική κρίση και το μεταναστευτικό.

Στόχος τους είναι να στηρίξουν έμπρακτα τοπικές ομάδες αλληλεγγύης –κυρίως στα νησιά που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα- αλλά και να πιέσουν την ΕΕ να ψηφίσει ένα ανθρωπιστικό σχέδιο διάσωσης και ισότιμης κατανομής προσφύγων σε όλη την Ευρώπη.
Χιλιάδες μέλη του Avaaz, απλοί πολίτες απ’όλο τον κόσμο έκαναν μικρο-δωρεές για να προσφέρουν αλληλεγγύη και μέλη του κινήματος στην Αθήνα γέμισαν σήμερα το Φορτηγό Αλληλεγγύης με χιλιάδες πράγματα (από sleeping bags -2.000 στον αριθμό- και πάνες για μωρά μέχρι σαπούνια και οδοντόβουρτσες και πολύ αγάπη!).

Αυτό το Σαββατοκύριακο (20 & 21 Ιουνίου), στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί δράση διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες προσφύγων στην Κω και έπειτα στη Λέρο, με τη στήριξη των δικτύων αλληλεγγύης στα δύο νησιά.

Αν μένετε στην Κω ή στη Λέρο, η ομάδα χρειάζεται τη βοήθειά σας στο μοίρασμα.
Δηλώστε συμμετοχή στο Facebook event:
https://www.facebook.com/events/494323147387386/

Στη σελίδα https://secure.avaaz.org/el/med_refugee_volunteers_/ μπορείτε να δηλώσετε εθελοντές ή να στείλετε ένα μήνυμα ζητώντας απ΄τις κυβερνήσεις της Ευρώπης να δώσουν καταφύγιο στις κατατρεγμένες απ΄τον πόλεμο και την πείνα οικογένειες που βάζουν τις ζωές τους σε κίνδυνο για να διασχίσουν τη Μεσόγειο και να βρουν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη. Ας απαντήσουμε στην οδύσσειά τους με ανθρωπιά.

Όσο αφορά σε επόμενες δράσεις του Avaaz, o κ. Λημναίος ανέφερε ότι, ως κίνημα κατά της λιτότητας, ερευνούν το πλαίσιο μιας νέας κινητοποίησης που θα συσπειρώσει πολίτες ευρωπαϊκών κρατών που «μαστίζονται από αυτή την αποτυχημένη πολιτική». Σημαντικό μέλημα πλέον είναι η δημιουργία διάαφόρων επιπέδων συμμετοχής του πολίτη στην όποια κινητοποίηση –από μια ηλεκτρονική υπογραφή ενός ψηφίσματος στη συμμετοχή σε μια δράση κ.α.-.

 Ακούστε:

Πηγή: stokokkino.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια