4η στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού η Ελλάδα – Το Εθνος συρρικνώνεται


Τέταρτη χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού είναι η Ελλάδα από τότε που «αλυσοδέθηκε» στα εθνοκτόνα Μνημόνια, και μένει να καταγραφεί η ζημιά που θα υποστεί ο εληνικός πληθυσμός μετά την εφαρμογή του νέου και βαρύτερου μνημονιακού ολετήρα που θα ξεπεράσει σε βαρβαρότητα και τα δύο πορηγούμενα μαζί.

Το Πουέρτο Ρίκο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με μείωση του πληθυσμού κατά 1,3% από το 2013 έως το 2014. Το Top 10 κυριαρχείται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Ισπανία και η Βουλγαρία – και οι δύο παρουσίασαν μείωση του πληθυσμού κατά μισή εκατοστιαία μονάδα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Για την Ισπανία, το ποσό αυτό ανέρχεται σε περίπου 215.000 ανθρώπους, και έχει υποστεί παρόμοια μνημονιακή εξαθλίωση με την χώρα μας.

Η Λετονία έπεσε στη δεύτερη θεση στο χάρτη, καθως πλέον η αιμοραγία έχει πιάσει «ταβανι». Από το 2010 περιπου η Λετονία με την «βοήθεια» του ΔΝΤ έχει υποστεί την μεγαλύτερη δημογραφική καταστροφή στον κόσμο, ακόμη και σε σύγκριση με χώρες που βρίσκονται σε πολεμο.

Ολόκληροι Νομοί και χωριά της επαρχίας έχουν ερημώσει κυριολεκτικά από την μειωση των γεννήσεων και την μετανάστευση.

Συγκεκριμένα έχανε το 5% του πληθυσμού κάθε χρόνο από την μετανάστευση ενώ από την γήρανση του πληθυσμού την περίοδο 2008-2011 (το 2011 έφυγε το ΔΝΤ μαζί με την δημόσια περιουσια της χωρας) αυτό σε μια μικρή χώρα που αριθμούσε πριν την κριση περίπου 2,5εκ κατοίκους και τώρα η μειώση έχει «πέσει» την περιοδο 2013-2014 στο 1,1%

Η Ελλάδα είναι στην 4η θέση και ακόμη δεν έχει πιάσει πάτο.

 

CLQZiDtWIAALGta

Ιδού όμως και τα αποτελέσματα της Eurostat το 2014

 

 

Με αυτό το ρυθμό μέχρι το 2050 ο πληθυσμός της Ελλάδα θα έχει μείνει στα περίπου 3-4 εκατομμύρια

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble