Στο 13% η μείωση από Γερμανία προς Ρόδο


Συνεχίσθηκε και τον Απρίλιο η πτώση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς στη γερμανική αγορά, εξαιτίας του παρατεταμένου κλίματος πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα μας. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας συγκέντρωσης και σύγκρισης στοιχείων κρατήσεων διακοπών TravelTainment, οι κρατήσεις πακέτων για το Ηράκλειο ήταν τον περασμένο μήνα μειωμένες κατά 11%, μετά από μια πτώση 16% το Μάρτιο και 8% το Φεβρουάριο. Ομοίως, η Ρόδος παρουσίασε πτώση 13% σε κρατήσεις.

Γενικά, πάντως, η ζήτηση για τους μεσογειακούς προορισμούς στη γερμανική αγορά τον Απρίλιο ήταν αποδυναμωμένη τον περασμένο μήνα. Οι κρατήσεις προς τους μεγάλους μεσογειακούς προορισμούς έίτε αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό τον Απρίλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες ή μειώθηκαν, αναδεικνύοντας μια γενική επιβράδυνση της γερμανικής ζήτησης για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2015.

Για το αεροδρόμιο της Χουργκάντα στην Αίγυπτο υπήρξε αύξηση 15%, ποσοστό, όμως, πολύ χαμηλότερο από το 50% και πάνω που είχα καταγραφεί τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, καθώς η Αίγυπτος είχε μια ισχυρή ανάκαμψη μετά από τη δραματική πτώση στις κρατήσεις του προηγούμενου έτους. Η Χουργκάντα παρέμεινε το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για τα οργανωμένα ταξίδια από τη Γερμανία τον περασμένο μήνα με μερίδιο 8% των κρατήσεων μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων αεροδρομίων στους προορισμούς διακοπών.

Η Τουρκία έδειξε και πάλι σταθερή αύξηση τον περασμένο μήνα με αύξηση 13% στις κρατήσεις πακέτων διακοπών προς Αντάλια, μετά από το 20% το Μάρτιο και 14% τον Φεβρουάριο. Η ζήτηση οδηγείται από φθηνές προσφορές για τον προορισμό, μετά από τη μείωση των κρατήσεων στη Ρωσία για την Τουρκία, Η Τουρκική Ριβιέρα ήταν και πάλι στην κορυφή των κρατήσεων στους 10 κορυφαίους θερινούς προορισμούς των Γερμανών με μερίδιο 33% επί του συνόλου των κρατήσεων.

Η ζήτηση για τη Μαγιόρκα επιβραδύνθηκε επίσης τον περασμένο μήνα με αύξηση 7% στις κρατήσεις προς Πάλμα, σε σύγκριση με αύξηση 15% το Μάρτιο και 12% αύξηση το Φεβρουάριο. Επιπλέον, υπήρξε μια σαφής πτώση των Καναρίων Νήσων με μείωση των κρατήσεων προς Φουερτεβεντούρα (-13%), Λας Πάλμας (-11%), Νότια Τενερίφη (-4%), σύμφωνα με τα στοιχεία TravelTainment .

Ξεκάθαρος νικητής τον Απρίλιο ήταν το βουλγαρικό αεροδρόμιο της Βάρνας, που είδε μια αύξηση 12% στις κρατήσεις μετά από μια παρόμοια αύξηση 16% το Μάρτιο. Η αύξηση αυτή αποδίδεται στη μεταστροφή των επιλογών των Γερμανών που πήγαιναν Τυνησία προς τη Μαύρη Θάλασσα. Η Τυνησία έμεινε τον Απρίλιο εκτός των 10 κορυφαίων προορισμών στις κρατήσεις.

Aπαισιόδοξοι οι Γερμανοί πράκτορες

Εν τω μεταξύ, η τελευταία μηνιαία έρευνα του fvw για το κλίμα πωλήσεων στα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία το Μάιο, έδειξε ότι μόνο το 30% των γραφείων ανέφεραν “καλές πωλήσεις”, έναντι του 34% τον Απρίλιο. Το ποσοστό αυτών που ανέφεραν ¨πτωχές πωλήσεις” αυξήθηκε σε 28% από 16% τον Απρίλιο. Ομοίως, το 24% των ταξιδιωτικών πρακτόρων αναμένουν τώρα ασθενέστερες πωλήσεις τους επόμενους μήνες σε σύγκριση με μόλις 14% τον περασμένο μήνα, ενώ περίπου το 25% προβλέπουν αύξηση.

ΠΗΓΗ: tornosnews.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια