Μεϊμαράκης: «Θα αναζητήσουμε ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση»


Το ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση απασχόλησε σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε πλήρως για τις συνέπειες της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και ειδικότερα για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν οι γονείς λόγω της αύξησης των διδάκτρων, καθώς και για τον άμεσο κίνδυνο επιδείνωσης του προβλήματος της ανεργίας από το επικείμενο κλείσιμο πολλών εκπαιδευτηρίων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει το θέμα, εξέφρασε – μπροστά στο αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η ιδιωτική εκπαίδευση – την πρόθεσή του να συμβάλει στην άμεση επίλυση του προβλήματος, αναζητώντας ακόμα και ισοδύναμα προκειμένου να μην εφαρμοστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, ο τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, το μέλος του Τομέα Παιδείας, βουλευτής Δωδεκανήσου, Εμμανουήλ Κόνσολας, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble