Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 58η Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα! Φωτογραφίες


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος  η  Γιορτή Κρασιού στον Έμπωνα, για 58η συνεχή χρονιά! Μια γιορτή που για πολλά χρόνια αναδεικνύει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Πλήθος κόσμου  βρέθηκε στον Έμπωνα το Σάββατο το βράδυ και απόλαυσε δεκάδες συνταγές με κρασί και σταφύλι, δοκίμασε τα περίφημα κρασιά του Έμπωνα , θαύμασε τα χορευτικά σχήματα του Έμπωνα  και γλέντησε με το σχήμα του Κυριάκου Παπαηλία και τον Αχιλλέα Δραμουντανή. Μ

Την Παρασκευή το βράδυ στα πλαίσια της 58ης Γιορτής Κρασιού, έγινε ένα παραδοσιακό κάλεσμα και οι παρεβρισκόμενοι θαύμασαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Έμπωνα,  το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας  και τη Χορευτική Ομάδα Μανδρικού.

 Στο χώρο υπήρχαν διαμορφωμένα περίπτερα με παραδοσιακά εδέσματα για τους επισκέπτες , ενώ την παράσταση έκλεψε το έθιμο με το πατητήρι και την Μπωνιάτικη Σούστα που παρουσίασαν νέοι του χωριού με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Μια γιορτή που η νέα γενιά του Έμπωνα ζωντάνεψε και ανανέωσε , δίνοντας μια διαφορετική προσέγγιση, μέσα από τις διηγήσεις και τις αναφορές των παλαιότερων του χωριού. Πενηνταοκτώ χρόνια τώρα ο Έμπωνας Ρόδου διατηρεί το πρώτο όνομα στην παραγωγή κρασιού και αναδεικνύει τις παραδόσεις του τόπου μας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια