Επίσκεψη με… νόημα του «Ματρώζου» στο Καστελόριζο (ΦΩΤΟΣ)


Σε μια επίσκεψη-αποστολή με μεγάλο συμβολισμό, το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού μας,
«Ματρώζος», βρέθηκε σήμερα στο ακριτικό Καστελόριζο .

Ο «Ματρώζος» (S122) που ανήκει στην κλάση «Παπανικολής» (Type 214 AIP), καθελκύστηκε πέρσι τέτοια εποχή περίπου, όντας το δεύτερο εν σειρά υποβρύχιο τέτοιου τύπου που κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά.

Τα τρία συνολικά υποβρύχια αυτής της κατηγορίας που έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής στο Πολεμικό Ναυτικό αυξάνουν σημαντικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, την ισχύ του στις θάλασσες, καθώς μπορούν να πλήξουν με ευκολία κάθε εχθρική φρεγάτα.

Για δεύτερη φορά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα υποβρύχιο του πολεμικού ναυτικού κατέπλευσε στο ακριτικό Καστελόριζο. (ΦΩΤΟ)

Στο ακριτικό νησιωτικό συγκρότημα του Καστελόριζου κατέπλευσε το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού «Ματρώζος». Το νεότευκτο υποβρύχιο τύπου «Πανανικολής» αναδύθηκε έξω από το λιμάνι της Μεγίστης και οι άνδρες του πολεμικού πλοίου έφθασαν και στο λιμάνι του νησιού χρησιμοποιώντας φουσκωτό σκάφος.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του υποβρυχίου «Ματρώζος» στη Μεγίστη έδωσε στη δημοσιότητα το Πολεμικό Ναυτικό.

Σε μία προσπάθεια να υπογραμμίσει την Ελληνική παρουσία στις περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου μετά την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων μηνών. Ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια