Ξενάγηση διακριθέντων μαθητών σε Ρόδο και Σύρο


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη και η ξενάγηση των αποφοίτων του Λυκείου, που διακρίθηκαν με τις εισηγήσεις τους στη συνδιάσκεψη των πρωτευσάντων μαθητών που φοίτησαν στη Γ΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2015-2016, από τα σχολεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η συνδιάσκεψη συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τη Λέσχη Lions Ρόδου στις 30 Ιανουαρίου του 2016. Τότε, συναντήθηκαν και συνεδρίασαν για πρώτη φορά, παιδιά τόσο από τα σχολεία της Ρόδου, της Καλύμνου και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου, όσο και από σχολεία της Μυκόνου, της Σίφνου, της Μήλου και άλλων απομακρυσμένων Κυκλαδίτικων νησιών, προσεγγίζοντας και αναλύοντας τα ζητήματα, που μας ενώνουν όλους όσους ζούμε στο Αιγαίο.

Το θέμα που αναπτύχθηκε από τους πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ λυκείου 2015-2016, κατά τη συνδιάσκεψη ήταν, «Η επιλογή επαγγέλματος ως παράγοντας επιτυχίας και συμβολής στην ανάπτυξη της χώρας σε περίοδο κρίσης και ύφεσης». Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν, αξιολογήθηκαν από επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε, διασφαλίζοντας την αντικειμενικότητα στην κρίση και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που με τις εισηγήσεις τους διακρίθηκαν στη συνδιάσκεψη ήταν:

Νομός Δωδεκανήσου:

 1. Παναγιούλα Κολεζάκη, Λ.Τ. Έπωνα Ρόδου.

 2. Δέσποινα Καραβόλια Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 3. Μιχάλης Οικονόμου, Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» .

Νομός Κυκλάδων:

 1. Μαρία Ψαθά, ΓΕΛ Μήλου.

 2. Αθηνά Κουκά Καρακατσάνη, Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία» -Μυκόνου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές που διακρίθηκαν φιλοξενήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Lions Ρόδου, στο διάστημα 7 έως 14 Ιουλίου 2016, στην Ερμούπολη της Σύρου και στη Ρόδο, στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους θεσμούς της Περιφέρειας και της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη στις 7 Ιουλίου αναχώρησαν από τη Ρόδο οι διακριθέντες απόφοιτοι του Νομού Δωδεκανήσου με τους συνοδούς γονείς τους για τη Σύρο, όπου συναντήθηκαν με τα παιδιά και τους συνοδούς τους από τη Μύκονο και τη Μήλο. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής ανέλαβε η Περιφέρεια και τα έξοδα ξενάγησης στη Σύρο και στη Ρόδο ανέλαβε η Λέσχη Lions Ρόδου. Την όλη οργάνωση και κατάρτιση του προγράμματος ανέλαβαν η Πρόεδρος της Λέσχης Ιωάννα Τσάρπα, ο αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος Παύλος Μπακίρης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τη βράβευση των μαθητών Ευαγόρας Νικολάου και τα μέλη της Επιτροπής Βλάσης Τσίννας και Κώστας Παπαμανώλης. Σημαντική ήταν η βοήθεια της Δρ. Τσαμπίκας Καράκιζα, Προισταμένης Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην εξασφάλιση της αξιόλογης ξεναγού κ. Πέγκυς Στεργίου.

 • Την Παρασκευή 8 Ιουλίου, με τη Ξεναγό κ. Πέγκυ Στεργίου, η οποία ανέλαβε το ρόλο του αρχηγού της ομάδας, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην άνω Σύρο.

 • Το Σάββατο 9 Ιουλίου έγινε ξενάγηση στα σημαντικά αξιοθέατα της κάτω Σύρου και τα παιδιά έμαθαν για τη «Γέννηση της Ερμούπολης». Ακολούθησε περίπατος στα παραδοσιακά δρομάκια της Ερμούπολης.

 • Την Κυριακή 10 Ιουλίου έγινε περιήγηση στην πόλη και ένας γύρος του νησιού με λεωφορείο.

 • Τέλος τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έγινε επίσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και γνωριμία με τις Αρχές. Με τη συνεργασία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου «Δια Βίου Μάθηση» Άγγελου Ανανία, την αποστολή υποδέχθηκε και συνομίλησε με τα παιδιά ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης. Το ίδιο βράδυ τα παιδιά αναχώρησαν για τη Ρόδο, όπου παρέμειναν μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί της Ρόδου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την κοιλάδα των πεταλούδων, τη Λίνδο, τη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και τα λουτρά της Καλλιθέας. Τις μετακινήσεις της ομάδας εντός Ρόδου ανέλαβαν μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Λέσχης, με τη Συνοδεία της Προέδρου.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον κ. Ανανία Άγγελο, Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο «Δια Βίου Μάθησης», παρουσία των αξιωματούχων της Λέσχης.

Ο περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος Γιώργος, υποδέχθηκε τους διακριθέντες μαθητές και συνομίλησε μαζί τους.

Η επίσκεψη των μαθητών και των συνοδών τους στην Ερμούπολη και στη Ρόδο, έγινε με οργανωμένο τρόπο και με στοχευμένες δραστηριότητες αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στα παιδιά και στους συνοδούς τους.

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο ανώνυμα, για τη γνώμη τους στη διαδικασία βράβευσης, τη Συνδιάσκεψη και το πρόγραμμα φιλοξενίας. Οι ευχαριστίες προς τη Λέσχη και την Περιφέρεια, η άποψη ότι ήταν τυχεροί όσοι συμμετείχαν στην τελετή βράβευσης και ακόμη περισσότερο όσοι διακρίθηκαν στη Συνδιάσκεψη ήταν κοινό γνώρισμα όλων των ερωτηματολογίων.

Η λέσχη LIONS Ρόδου, εκφράζει και από τη θέση αυτή, τις θερμές ευχαριστίες της σε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διεξαγωγή του προγράμματος των επισκέψεων των μαθητών.

 1. Στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο,

 2. Στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη,

 3. Στον περιφερειακό σύμβουλο κ. Άγγελο Ανανία,

 4. Στην εταιρεία «ΑΤΤΙCA GROUP» για την προσφορά έκπτωσης 50% στα εισιτήρια,

 5. Στα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» για την προσφορά τους.

 6. Στο Ξενοδοχείο RODOS PALACE για επιδότηση της τιμής φιλοξενίας των παιδιών από τις Κυκλάδες και τη δωρεάν προσφορά των γευμάτων.

 7. Στην ξεναγό κ. Πέγκυ Στεργιού, για την αγάπη με την οποία αγκάλιασε την ομάδα.

 8. Το μέλος μας και Α΄ Αντικυβερνήτη Μιχάλη Χριστοδουλίδη για την υποδοχή της ομάδας κατά την επίσκεψη στη Λίνδο.

Η Πρόεδρος

Τσάρπα Ιωάννα

Ο Γ. Γραμματέας

Τσιρίμπης Ιωάννης

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια