Παρουσιάστηκε στην Αθήνα ο Μαραθώνιος της Ρόδου


Παρουσία Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του Κέντρου, η Οργανωτική Επιτροπή του 3ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου Ρόδου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου που στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Η επιτυχία και η ανταπόκριση που είχε ο Μαραθώνιος της Ρόδου τα προηγούμενα χρόνια, μας κάνει να ελπίζουμε ότι έχουμε κάνει κάποια ουσιαστικά βήματα. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη Ρόδο ως έναν προορισμό μεγάλων αθλητικών γεγονότων, που θα συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, αλλά και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».
Επίσης, είπε: «Οι συμμετοχές φέτος αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με τις περσινές, ενώ αναβαθμίζονται ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς του συμμετέχοντες με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών.
Εδώ και μερικές ημέρες άνοιξε ουσιαστικά η αυλαία του μεγάλου αγώνα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, σε μια νέα διαδρομή αναδεικνύοντας την ιστορία, τον φυσικό πλούτο και την παράδοση του νησιού, με εκκίνηση και τερματισμό το κέντρο της πανέμορφης πόλης της Ρόδου».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Δωδεκανήσια πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Ουρανία Ρεμπούλη, περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου, η οποία έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
«Θα πάρω μέρος στη διοργάνωση της Ρόδου στα 10χλμ και όχι στο Μαραθώνιο, γιατί δεν το επιτρέπει η προετοιμασία μου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκτός από τις αθλητικές μου υπηρεσίες θα προσφέρω και όπου μου ζητηθεί για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης στο όμορφο νησί μας».

-2 –

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Ρόδου, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αϊβάζης, αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, τόνισε ότι όλοι οι Ροδίτες αγάπησαν και αγκάλιασαν από την αρχή αυτή την προσπάθεια, η οποία είναι διαφήμιση για το νησί και στέλνει εικόνες απείρου κάλους σε όλο τον κόσμο.
«Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στο δρομικό κίνημα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να επισκεφθεί τη Ρόδο», τόνισε κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του.
Ο Τεχνικός Διευθυντής του αγώνα, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, κ. Γιώργος Μιχαλάκης, αφού παρουσίασε αναλυτικά τη νέα διαδρομή, μίλησε για τις τεχνικές προδιαγραφές του Μαραθωνίου κι έδωσε στοιχεία για τους αγώνες των 10 και 5χλμ, καθώς και για τον αγώνα 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, που θα γίνουν παράλληλα.
Μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννης Σταματόπουλος, όπως κι εκπρόσωποι των μεγάλων χορηγών (ADIDAS, AEGEAN AIRLINES, BLUE STAR FERRIES, KAYKAΣ και άλλοι).
Τον 3ο Μαραθώνιο Ρόδου συνδιοργανώνουν, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μαραθώνιος Ρόδου», με την στήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ, του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Μαραθώνιο Δρόμο, τα 10.000μ. και 5.000μ., θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 10 Απριλίου 2016.
Οι δηλώσεις για τα 1.000μ Δημοτικών Σχολείων θα γίνουν μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.
Δήλωση συμμετοχής μπορείτε να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του αγώνα www.roadstorhodes.com ή να προμηθευτείτε από το γραφείο πληροφοριών του Δήμου Ρόδου, Αβέρωφ 3, 85100 Ρόδος, Τηλ.: 00302241035945.
ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.roadstorhodes.com
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax: 22410 30145 / Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:
-Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Βύρωνος 1, 85100 Ρόδος / Τηλέφωνο: 22410 30145

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια