ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στα όρια της λειτουργίας του και της αντοχής των υπαλλήλων, οι δικαστικές υπηρεσίες της Ρόδου»


Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του διοικητικού προσωπικού του Πρωτοδικείου Ρόδου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Ρόδου αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Τονίζει ότι στο Πρωτοδικείο Ρόδου ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων είναι μικρότερος από τον αριθμό των δικαστικών λειτουργών που υπηρετούν, όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, εξυπηρετώντας καθημερινά πολίτες και δικηγόρους. Κενά καταγράφονται και στις υπόλοιπες δομές του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κόνσολας θέτει, επίσης, το ζήτημα του διαγωνισμού για την πρόσληψη 600 δικαστικών υπαλλήλων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση πριν από τρεις μήνες και ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα αλλά και για την κατανομή των προσλήψεων στις δικαστικές υπηρεσίες Ρόδου.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα η ενίσχυση με προσωπικό του Πρωτοδικείου Ρόδου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Ρόδου αφού οι υπάλληλοι έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους ενώ η υποστελέχωση έχει αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων αλλά και στην ποιότητα και στην αμεσότητα της απονομής της δικαιοσύνης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια