ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Στα όρια της λειτουργίας του και της αντοχής των υπαλλήλων, οι δικαστικές υπηρεσίες της Ρόδου»

fotografia-2

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του διοικητικού προσωπικού του Πρωτοδικείου Ρόδου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Ρόδου αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Τονίζει ότι στο Πρωτοδικείο Ρόδου ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων είναι μικρότερος από τον αριθμό των δικαστικών λειτουργών που υπηρετούν, όταν η συγκεκριμένη υπηρεσία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο όγκο δουλειάς, εξυπηρετώντας καθημερινά πολίτες και δικηγόρους. Κενά καταγράφονται και στις υπόλοιπες δομές του Υπουργείου Δικαιοσύνης στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κόνσολας θέτει, επίσης, το ζήτημα του διαγωνισμού για την πρόσληψη 600 δικαστικών υπαλλήλων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση πριν από τρεις μήνες και ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα αλλά και για την κατανομή των προσλήψεων στις δικαστικές υπηρεσίες Ρόδου.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα η ενίσχυση με προσωπικό του Πρωτοδικείου Ρόδου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου Ρόδου αφού οι υπάλληλοι έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους ενώ η υποστελέχωση έχει αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση πολιτών και δικηγόρων αλλά και στην ποιότητα και στην αμεσότητα της απονομής της δικαιοσύνης.