ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να δοθεί άμεσα λύση για να δοθούν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από ελάφια – Ερώτηση Μάνου Κόνσολα στη Βουλή»


Στη συνέλευση των αγροτών της Νότιας Ρόδου για το ζήτημα των καταστροφών που υφίστανται οι καλλιέργειές τους από τα ελάφια, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι συμμερίζεται απόλυτα την οργή και την απόγνωση των αγροτών και τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Παρά την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, για να υπάρξει η δυνατότητα να δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες, θα πρέπει να ολοκληρωθούν τρία προαπαιτούμενα, όπως τόνισε ο κ. Κόνσολας:

1. Η εκπόνηση επιστημονικής μελέτης

2. Η διενέργεια αναλογιστικής μελέτης στην οποία θα καθορίζεται το ύψος της δαπάνης για τις αποζημιώσεις αλλά και ο τρόπος κάλυψης της.

3. Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως προβλέπει ο νόμος 3877/2010.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, μάλιστα, κατέθεσε άμεσα και Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν ολοκληρωθεί τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα και γιατί υπάρχει καθυστέρηση.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας αναφέρει:

«Πρέπει να υπάρξει μια ρεαλιστική λύση, να δοθεί διέξοδος στους αγρότες που βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται χωρίς να αποζημιώνονται.

Διαχρονικά, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες, έχουν δείξει ολιγωρία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Με δεδομένο ότι η κατάσταση, πλέον, έχει επιδεινωθεί, δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις. Θα ήταν ολέθριο να τεθεί σε κίνδυνο η συνύπαρξη των αγροτών με τα ελάφια της Ρόδου».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble