ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει τις μεγαλύτερες ελλείψεις προσωπικού από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας»


Την υποστελέχωση σε προσωπικό και κρίσιμες ειδικότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι όταν συστάθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 2010 είχε προσωπικό 667 υπαλλήλους, ενώ σήμερα διαθέτει μόλις 451, τη στιγμή που αποτελεί την επιτομή της κατ΄ εξοχήν πολυνησιωτικής περιφέρειας της Ευρώπης.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι υπάρχουν κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι επόπτες υγείας, η Διεύθυνση Εμπορίου και η κτηνιατρική υπηρεσία, που είναι υποστελεχωμένες και ζητά να εξαιρεθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το καθεστώς απαγόρευσης και περιορισμού των προσλήψεων.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μια νησιωτική περιφέρεια με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι περιφέρειες στην ηπειρωτική χώρα. Παραθέτει, μάλιστα, ως παράδειγμα, τη δυνατότητα μετατάξεων που υπάρχει σε άλλες περιφέρειες της ηπειρωτικής χώρας μια δυνατότητα που είναι εξαιρετικά περιορισμένη στο Νότιο Αιγαίο, λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble