ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : «Η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών στα νησιά»


Ερώτηση μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με ευθύνη της κυβέρνησης.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι η ολική στάση πληρωμών που έχει κηρύξει η ΔΕΗ και έναντι του ΔΕΔΔΗΕ, έχει ως αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην μπορεί να πληρώσει τους ηλεκτροπαραγωγούς και έτσι να υπάρχει και δραματική επιδείνωση στις πληρωμές που κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ στους παραγωγούς ΑΠΕ των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

Η καθυστέρηση στην πληρωμή των νησιών που παράγουν ρεύμα, μέσω φωτοβολταϊκών, ξεπερνά τους 5 μήνες.

Οι Βουλευτές απευθύνουν τα ακόλουθα ερωτήματα στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

– Πού οφείλονται αυτές οι τραγικές καθυστερήσεις στις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ;
– Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την εξόφληση αυτών των ανθρώπων, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι παραγωγοί να συνεχίζουν να επενδύουν στην πράσινη ενέργεια;
-Ποιοι οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για το ειδικό τέλος υπέρ ΑΠΕ τελικά, δεδομένου ότι δύο μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, έρχονται στην επιφάνεια και νέα σενάρια για την αύξησή του;
-Πώς γίνονται οι συμψηφισμοί των ληξιπρόθεσμων οφειλών;

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

« Η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση του παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις νησιωτικές περιοχές.

Τους οφείλει χρήματα και από πάνω απαιτεί να είναι οι ίδιοι συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble