ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «69 κρούσματα Ηπατίτιδας Α, 24 φυματίωσης και 8 ελονοσίας στα hot spot το πρώτο οκτάμηνο του 2016»


Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Μάνος Κόνσολας, μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τις συνθήκες υγιεινής στα κέντρα παραμονής προσφύγων και παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Υγείας, το πρώτο οκτάμηνο του 2016 υπήρξαν εξήντα εννέα (69) κρούσματα Ηπατίτιδας Α, οκτώ (8) κρούσματα ελονοσίας και είκοσι τέσσερα (24) κρούσματα φυματίωσης.

Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξε κρούσμα Ηπατίτιδας Α σε άνδρα του Λιμενικού Σώματος.

Στην απάντηση του Υπουργού Υγείας, επισημαίνεται ότι γίνεται προσπάθεια εμβολιασμού σε παιδιά κάτω των 15 ετών, στο στενό κύκλο των οικογενειών που παρουσιάστηκαν κρούσματα Ηπατίτιδας Α και γίνεται ενημέρωση των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών στα hot spot για την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζει:

«Χωρίς καμία διάθεση ή πρόθεση κινδυνολογίας, καλώ την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ποια είναι η πραγματικότητα, που ή ίδια διαμόρφωσε στο μεταναστευτικό.

Αυτή τη στιγμή προέχει η υγειονομική θωράκιση.

Πως, όμως, μπορεί να γίνει αυτό όταν δημιουργούνται ανεξέλεγκτες καταστάσεις;

Όταν στοιβάζονται στη Μυτιλήνη, στη Χίο, στην Κω, στη Σάμο και στη Λέρο χιλιάδες άνθρωποι;

Η υγειονομική θωράκιση και οι αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών, δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε ανεξέλεγκτους καταυλισμούς και με ελλιπές προσωπικό.

Ούτε μπορούν να εναποτεθούν στις ΜΚΟ».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια