Λέρος: Το νησί της θεάς Αρτέμιδoς κρύβει θησαυρούς! (photos)


Ας περιηγηθούμε σε κάθε όμορφη και γραφική γωνιά ενός ακατέργαστου »διαμαντιού» των Δωδεκανήσων!

Η Λέρος βρίσκεται στο Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο και στο βόρειο τμήμα της Δωδεκανήσου. Η Λέρος πήρε το όνομά της από την αρχαία λέξη “λερός” που σημαίνει λείος, επίπεδος. Είναι ένας ιδανικός τόπος διακοπών για κάθε επισκέπτη, σε κάθε εποχή καθώς το τοπίο της συνδυάζει πλούσια βλάστηση και απέραντη θάλασσα.

Το νησί είνια γραφικό ενώ παράλληλα έχει πλούσια αρχιτεκτονική καθώς επί ιταλικής κατοχής χτίστηκαν στο νησί επιβλητικά κτίρια και δρόμοι.Επίσης και το λιμάνι της Λέρου έχει εκπληκτική γεωμορφολογία και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου!

Η Λέρος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που δεν έχουν επιβαρυνθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό. Η κύρια τουριστική περιοχή της είναι τα Άλιντα, άλλα ενδιαφέροντα χωριά είναι το ψαροχώρι Παντέλι, ο Βρομόλιθος με την παραλία του, η Γούρνα, ο Ξηρόκαμπος, το Παρθένι και το Μπλεφούτι. Το Κάστρο της Παναγίας, κτισμένο τον ενδέκατο αιώνα, δεσπόζει στο βουνό Απιτίκι πάνω από τον Πλάτανο και ακριβώς απέναντι βρίσκεται το υψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα. Το πολεμικό μουσείο τής Λέρου βρίσκεται στη Μερικιά χτισμένο μέσα σε τούνελ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

travelstyle.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια