«Τα επεισόδια στο hot spot της Λέρου, αποδεικνύουν ότι δεν έπρεπε να δημιουργηθούν τέτοιου είδους δομές στα νησιά που αποτελούν τουριστικό προορισμό»


Ζήτημα επανεξέτασης της λειτουργίας των hot spot στα νησιά, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στη Λέρο, θέτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, Κώστας Τσιάρας και Βασίλης Κικίλιας.

Στην Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν ότι τα επεισόδια που δημιουργούνται, επιβεβαιώνουν ότι δεν έπρεπε να δημιουργηθούν τέτοιου είδους δομές στα νησιά και ιδιαίτερα σε νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα hot spot δεν αποτελούν προσωρινούς χώρους υποδοχής αλλά μόνιμη εγκατάσταση στην οποία παραμένουν εγκλωβισμένοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ενώ δεν υπάρχει διαχωρισμός προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Τονίζουν, μάλιστα, στην Ερώτησή τους ότι:

«Αυτό που πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί η κυβέρνηση είναι ότι τα νησιά του Αιγαίου, στα οποία επέβαλλε τη δημιουργία hot spot, δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος.

Δεν τηρείται σε καμία περίπτωση η αναλογική κατανομή παράτυπων μεταναστών και προσφύγων ενώ ο τουρισμός αποτελεί μια μεγάλη παράπλευρη απώλεια σε αυτά τα νησιά».

Οι Βουλευτές επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τα έκτροπα στη Λέρο, επισημαίνοντας την υποστελέχωση της αστυνομικής δύναμης αλλά και την απαράδεκτη ανεκτικότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στην ανεξέλεγκτη δράση ΜΚΟ και δήθεν «αλληλέγγυων», που υποκινούν ταραχές.

Οι κ.κ. Κόνσολας, Τσιάρας και Κικίλας ζητούν:

– Επανεξέταση της λειτουργίας των hot spot στα νησιά και άμεση μεταφορά σε κέντρα στην ηπειρωτική χώρα του μεγαλύτερου αριθμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, που βρίσκονται στα νησιά.

– Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης σε Λέρο και Κω και έλεγχο και εποπτεία στη δράση διαφόρων ΜΚΟ.

– Να μη μεταφερθούν ξανά παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες περιοχές της χώρας σε Λέρο και Κω.

– Να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας στην κατανομή παράνομων μεταναστών και προσφύγων αφού τα νησιά του Αιγαίου έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα.

Σε δήλωσή του ο κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ό,τι συμβεί. Όλοι, πλέον, αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, που εγκαίρως είχαμε επισημάνει.

Ακόμα και όσοι ήταν υπέρ της λύσης δημιουργίας hot spot στα νησιά, δηλώνουν τώρα ότι εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια