Η Λαϊκή Ενότητα Ρόδου για το αποτέλεσμα των εκλογών


Η Λαϊκή Ενότητα Ρόδου ευχαριστεί τους 1.466 Ροδίτες και Ροδίτισσες που την τίμησαν με τη ψήφο τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι καμία από αυτές τις ψήφους δεν θα πάει χαμένη. Το επόμενο διάστημα, με την αίσθηση του επείγοντος, θα κάνουμε τα πρώτα σταθερά βήματα για την πολιτική και οργανωτική συγκρότηση του αναγκαίου μετώπου της Αριστεράς και θα επιδιώξουμε την άμεση και ενεργή συμμετοχή των υποστηρικτών της Λαϊκής Ενότητας σ’ αυτές τις διεργασίες.

Στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, η κυριαρχία ενός κλίματος πολιτικής σύγχυσης και απογοήτευσης, εκφράστηκε με τη μαζικότατη αποχή – στις εκλογές ψήφισαν περίπου 760.000 λιγότεροι από τον Γενάρη – ενώ η άνετη νίκη του «μνημονιακού» πλέον ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά ισοδυναμεί με αποδοχή του προγράμματός του που δεν είναι άλλο από το Μνημόνιο: η παραπλανητική φιλολογία περί ισοδυνάμων και παράλληλου προγράμματος θα αποδειχτεί από την πικρή εμπειρία των επόμενων λίγων μηνών απόλυτα ψευδής.

Είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα των εκλογών συνιστά μια σημαντική ήττα για την Λαϊκή Ενότητα και για την αντιμνημονιακή και αντικαπιταλιστική Αριστερά ευρύτερα και οι αιτίες θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο στις αντικειμενικές συνθήκες, όσο και στα δικά μας πολιτικά λάθη και παραλείψεις, τα οποία πρέπει να αναλυθούν και συζητηθούν διεξοδικά το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο πρώτος στόχος της Λαϊκής Ενότητας, η κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση δεν επιτεύχθηκε. Παρόλα αυτά η ζοφερή μνημονιακή πραγματικότητα δεν μας δίνει περιθώρια για δυσθυμίες.

Η Λαϊκή Ενότητα θα είναι παρούσα σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι δυνάμεις της: στις απεργίες και στους αγώνες των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων για εργασία, υγεία και παιδεία, στις πρωτοβουλίες για λαϊκές επιτροπές εναντίον του 3ου Μνημονίου σε κάθε γειτονιά και χώρο εργασίας, στις κινητοποιήσεις για ακύρωση των πλειστηριασμών κατοικιών που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, σε κάθε αξιόλογη μετωπική προσπάθεια που θα ενώνει ευρύτερες δυνάμεις και στρώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Προπαντός όμως, πολιτικός στόχος της Λαϊκής Ενότητας είναι η συγκρότηση μιας ολοκληρωμένης και πειστικής πρότασης εξουσίας που όχι μόνο θα καταφέρει να καταργήσει τα Μνημόνια – που κινδυνεύουν να γίνουν μια νομιμοποιημένη κανονικότητα στη ζωή μας μετά την υπογραφή και υλοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ – αλλά θα αλλάξει τους συσχετισμούς στην ελληνική κοινωνία και θα βάλει τις βάσεις για μια ριζικά διαφορετική, καλύτερη κοινωνία, χωρίς λιτότητα, εκμετάλλευση, φτώχεια και ανεργία.

Λαϊκή Ενότητα Ρόδου

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble