Κτηνωδία στη Ρόδο – Έκλεισε σε σακούλα γάτες και πεθάναν απο ασφυξία


Ένα ακόμα αποτρόπαιο περιστατικό κακοποίησης και τελικά θανάτωσης ζώων εξελίχθηκε  χθες , όταν τρεις γυναίκες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σταμάτησαν στην Καλλιθέα, και πέταξαν μια σακούλα με γάτες .

Εθελοντές που βρίσκονταν στο σημείο και τουρίστες έπαθαν σοκ όταν συνειδητοποίησαν πως η κλειστή τσάντα είχε μέσα γάτες οι οποίες μάλιστα πέθαναν απο ασφυξία  βρίσκοντας  φρικτό θάνατο .

Οι εθελοντές αμέσως αντέδρασαν και ζήτησαν εξηγήσεις απο τις 3 γυναίκες για την αποκρουστική αυτή πράξη τους και έδωσαν στην δημοσιότητα , μέσω αναρτήσεων σε φιλοζωικες σελίδες , φωτογραφίες με τις τρεις γυναίκες που σκότωσαν τα γατιά .

Την υπόθεση ανέλαβε ο δικηγόρος και πρόεδρος του κυνοκομείου της Ρόδου Γιώργος Κυπραίος που απο σήμερα θα συγκεντρώσει τις καταθέσεις των μαρτύρων. Οι αστυνομικοί οφείλουν να ερευνήσουν το περιστατικό και επιβάλουν πρόστιμο που φθάνει το πόσο των 30.000 ευρώ ανά ζώο .

Η μη ανταπόκριση της αστυνομίας σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων διώκεται ως παράβαση καθήκοντος .

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των αστυνομικών στην καταγγελία οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν απο τον αστυνομικό το ονοματεπώνυμο του για περεταίρω ενέργειες .Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να σας δώσουν τα στοιχεία τους .

Υπενθυμίζουμε  πως : 

Τόσο η εγκύκλιος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υπ’ αρ. 71377/12/396322 που εκδόθηκε στις 30-3-2012 όσο και η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου υπ’ αρ. 1/13/1631/8.4.13 αναφέρουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτο αδίκημα και ΔΕΝ απαιτείται η καταβολή χρημάτων.

Στην εγκύκλιο του Άρειου Πάγου διαβάζουμε: «Μείζονος σημασίας θέμα, καθίσταται και η αναφορά στην αστυνομική αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ’ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία».

Επίσης 

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ πρόστιμο για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

1K Shares
Share1K
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble