Δημήτρης Κρεμαστινός : Γιατί ψήφισα «όχι σε όλα»


Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός, εξερχόμενος του κτηρίου της Βουλής μετά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου, ρωτήθηκε από πολιτικούς συντάκτες γιατί ψήφισε «όχι σε όλα», χωρίς καμία εξαίρεση, θέση την οποία δεν ακολούθησαν τα κόμματα του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου και απάντησε:

«Όπως αντιληφθήκατε από την ομιλία μου δεν ήταν δυνατόν να αποδεχθώ την εκμετάλλευση των αεροδρομίων από οποιαδήποτε εταιρεία χωρίς να αναγράφεται λεπτομερώς στη σύμβαση ποια θα είναι η διαδικασία εάν, για εθνικούς λόγους, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναγκαστεί να τα χρησιμοποιήσει. Η απλή διαβεβαίωση του Υπουργού αντιλαμβάνεστε ότι στερείται σοβαρότητας και δεν τη συζητώ.

Το θέμα όμως που επικυριαρχεί του όλου νομοσχεδίου ήταν ότι ουσιαστικά εκχωρείται η ακίνητη περιουσία του κράτους σε ένα ταμείο που θα αποφασίζει πάνω και από την Βουλή για το τι θα συμβεί στη χώρα για έναν αιώνα. Υπό την έννοια αυτή, οτιδήποτε κρίνει αυτό το ταμείο ότι πρέπει να αξιοποιείται, αυτομάτως θα το πραγματοποιεί. Το ίδιο ισχύει και για όλη τη Δωδεκάνησο, είτε περιλαμβάνονται στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ είτε όχι. Δηλαδή ό,τι βρίσκεται εκτός ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι «εκτός ΤΑΙΠΕΔ», γιατί ανήκει στην αρμοδιότητα της υπερ-εταιρείας η οποία θα το χρησιμοποιήσει κατά την κρίση της. Άλλωστε, για ποιο λόγο επιμένουν οι δανειστές για 99 χρόνια και δεν αρκούνται σε 30 χρόνια που εκπροσωπούν τα χρόνια μιας γενιάς; Με απλά λόγια, δε θα ήθελα, για την Ιστορία, να υπάρχει στη Βουλή το όνομά μου ότι προσυπέγραψα την παραχώρηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της χώρας στους δανειστές της.»

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble