Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου ταξιδεύουν στην Αθήνα

ta-krasia-tou-aigaiou-taxideuoun-stin-athina-696x382
Για 2η συνεχόμενη χρονιά το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα κρασιά
των νησιών του Αιγαίου Πελάγους που θα παρουσιάσουν οι παραγωγοί τους, την Κυριακή 22/5/2016, στο ξενοδοχείο King George II (Πλατεία Συντάγματος).

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που οργανώνεται με την υποστήριξη των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, θα διαρκέσει από 12:00 έως 20:00 και απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες, με ελεύθερη είσοδο.

Παρουσιάζονται κρασιά από Ικαρία, Κω, Λέσβο, Σαντορίνη, Λήμνο, Πάρο, Σάμο, Ρόδο, και Χίο, από τα εξής οινοποιεία: Αμπελώνες Αφιανέ, Αριούσιος Οινοποιητική, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Artemis Karamolegos Winery, Γαία Οινοποιητική, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Τσέλεπος-Kάναβα Χρυσού, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Καρίμαλη, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νοπέρα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Γκαράλη, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πλέον δυνατά χαρτιά των νησιωτικών ελληνικών αμπελώνων και οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν σπάνιες οινικές δημιουργίες από μικρά και μεγάλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Η εξειδίκευση των οινοποιών των νησιών του Αιγαίου στην παραγωγή λευκών οίνων, που ταιριάζουν στην εντέλεια με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ειδικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς Αθηναίους, οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την τέλεση της εκδήλωσης, που θα μπορούσε άλλωστε να έχει ως υπογραφή «Δοκιμάστε τα κρασιά που θα βρείτε στα νησιά».

Η εκδήλωση οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με τη συγχρηματοδότηση των Περιφερειών Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, καθώς και με την υποστήριξη της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).