Κουρκουμάς: Το μπαχαρικό της μακροζωίας- Δείτε τα οφέλη του


Είναι ένα μπαχαρικό με αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι καλό για την πέψη και αντιοξειδωτικό. Εδώ και μερικά χρόνια οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτό το κοκκινωπό μπαχαρικό σώζει ζωές.

Πρόκειται για μπαχαρικό γνωστό εδώ και αιώνες, αλλά μόνο πρόσφατα μπήκε στη σύγχρονη ζωή μας. Εγινε σταρ στα βιβλία διατροφής, φάρος των συνταγών που κάνουν καλό στην υγεία και πρωταγωνιστεί στο Instagram και στο Pinterest, σε όλες τις μορφές.

Ισχυρό αντιοξειδωτικό
Το αποκαλούν «το σαφράν των Ινδιών» για το κίτρινο χρώμα του και φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές του. Στην πραγματικότητα, βοηθάει το σώμα να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για την γήρανση των κυττάρων μας, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει αρκετές ασθένειες και να καθυστερεί την γήρανση.

Αντιφλεγμονώδες υλικό
Αυτή η ιδιότητα του κουρκουμά έχει εξακριβωθεί από την επιστήμη. Καταπολεμά τις φλεγμονές και τον πόνο, ειδικά τους πόνους των αρθρώσεων. «Ο κουρκουμάς έχει εξακριβωθεί ότι δρα σαν φάρμακο στις ασθένεις φλεγμονών του πεπτικού συστήματος», δηλώνει ο δόκτωρ Gilles Bommelaer, γαστρεντερολόγος στο νοσοκομείο Clermont-Ferrand και επικεφαλής έρευνας για τις συνέπειες του μπαχαρικού στην θεραπεία της νόσου του Κρον.

Βοηθάει την πέψη
Εχει αποδειχθεί ότι ο κουρκουμάς βοηθάει την πέψη και προστατεύει το συκώτι, αλλά όταν λαμβάνεται σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στον οργανισμό.

Μπαχαρικό εναντίον καρκίνου
Οι επιστήμονες και ογκολόγοι αποδέχονται ότι η κουρκουμίνη δρα καταλυτικά στην πορεία της ασθένειας. «Ο κουρκουμάς παίζει τον ρόλο μιας ηλεκτρικής σκούπας» δηλώνει ο δόκτωρ Bommelaer, ο οποίος πραγματοποιεί έρευνες για τις θετικές συνέπειες του μπαχαρικού στον καρκίνο του στήθους και του προστάτη.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια