Πόσο στοίχισε η κρίση του μεταναστευτικού στην Κω


«Να εφαρμοστούν μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος στην Κω προκειμένου να ελαφρυνθούν οικονομικώς οι επιχειρήσεις από τις τραγικές συνέπειες του θέματος αυτού», επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνσταντίνα Σβύνου προς τους υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη και Οικονομίας, Ναυτιλίας, Τουρισμού  Νίκο Χριστοδουλάκη.

Σε υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Κω αναφέρθηκε ότι: «Σε μια πρώτη καταγραφή, αριθμούνται περίπου 120.000 ακυρωμένες διανυκτερεύσεις από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων. Οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού».

Σύμφωνα με το υπόμνημα, «το νησί αντιμετωπίζει πρωτοφανή, στην τουριστική ιστορία του, αριθμό ακυρώσεων. Από το έτος 1980, που περίπου παρακολουθούμε τα στατιστικά στοιχεία , δεν έχει καταγραφεί τέτοιος αριθμός ακυρώσεων.

Σε μια πρώτη καταγραφή αριθμούμε κοντά στις 120.000 διανυκτερεύσεις που έχουν ακυρωθεί από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51.000 ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων, που ματαίωσαν τις διακοπές τους. Οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού της Κω και βεβαίως πολλαπλάσια για την υπόλοιπη οικονομία του νησιού, που εξαρτάται απόλυτα από την άφιξη των τουριστών».

«Ο στόχος της Ένωσης είναι σε συνεργασία με τον Δήμο της Κω και την Περιφέρεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να επιτευχθεί μια καλύτερη αντιμετώπιση στη δοκιμαζόμενη τουριστική οικονομία της Κω» τόνισε.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble