Κως : Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νησί – Συγκρούσεις μεταναστών με αστυνομικούς(video)


Έκρυθμη είναι οι κατάσταση στο νησί της Κω με τους μετανάστες να έχουν βγει εκτός έλεγχου και να μην συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών , ενώ υπάρχουν υπόνοιες για παρακίνηση των μεταναστών σε επεισόδια .
Οι λιγοστοί αστυνομικοί που έχει αφήσει η πολιτεία στα Δωδεκάνησα με τεράστια δυσκολία προσπαθούν να ελέγξουν το πλήθος .
Ο κ. Γιώργος Κυρίτσης δήμαρχος της Κω ο οποίος και χθες έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό δήλωσε:
«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην Πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες, η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός».
Ο κ. Κυρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ζητώντας:
– Να μετακινηθούν άμεσα, με δρομολόγηση πλοίου αλλά και με τη συνδρομή ακόμα και του Πολεμικού Ναυτικού, οι 7.000 παράνομοι μετανάστες από την Κω.
– Να έρθουν άμεσα στην Κω, ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις.
– Να τελειώσει ο μύθος με τη διαδικασία ταυτοποίησης. Στην Κω με 7.000 παράνομους μετανάστες και 600-800 να φτάνουν καθημερινά, δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους.
– Να υπάρξει φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων μας, πόσους παράνομους μετανάστες μπορεί να αντέξει η Κως; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα;
«Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια, προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απών από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Ο κ.Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρας», καταλήγει.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια