Μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής από δύο μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»


Με βοηθούς τη φαντασία, τα χρώματα, τον καμβά και πολλή αγάπη για τη ζωγραφική οι μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Ραφαέλλα και Βικτώρια Καραπάνου(Δ’ και Γ’ Δημοτικού αντίστοιχα) πρόσφεραν μια υπέροχη έκθεση με τίτλο «Γεφυρώνοντας τα χρώματα» με έργα που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια.

Η ενασχόλησή τους με την τέχνη της ζωγραφικής ξεκίνησε απ’ όταν ήταν πολύ μικρές και με την καθοδήγηση της δασκάλας τους προσπάθησαν να αποτυπώνουν ό,τι τις συγκινούσε, τις προκαλούσε ενδιαφέρον, θαυμασμό ή περιέργεια. Τα θέματά τους αφορούν τη φυσική ομορφιά της Ρόδου και όχι μόνο, το περιβάλλον γενικότερα, την καθημερινότητα αλλά και ενδιαφέρουσες προσωπογραφίες. Μέρος των πινάκων των μικρών καλλιτεχνών εκτέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου «Καλλιπάτειρα» από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου. Την έκθεση επισκέφθηκαν και παρατήρησαν όλοι οι μαθητές έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις δημιουργούς και να τις ρωτήσουν διάφορα πράγματα σχετικά με τα έργα τους καθώς και γονείς και φίλοι του σχολείου.

Η ευαισθησία, η καλαισθησία, ο διάχυτος ενθουσιασμός και η όρεξη με την οποία εκφράζονται τα παιδιά μέσω της ζωγραφικής αξίζουν συγχαρητήρια, αφού διοχετεύουν την ενέργεια και τον ελεύθερο χρόνο τους σε ασχολίες που αναδεικνύουν αξίες και προάγουν τον πολιτισμό.

IMG_1468 IMG_1466 IMG_1464

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια