Παραλύει η οικοδομική δραστηριότητα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Αγαθονήσι


«Παραλύει η οικοδομική δραστηριότητα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Αγαθονήσι λόγω έλλειψης προσωπικού στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καλύμνου»

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι παραλύει η οικοδομική δραστηριότητα σε Κάλυμνο, Πάτμο, Λειψούς, Αστυπάλαια και Αγαθονήσι, λόγω της αναστολής λειτουργίας της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Καλύμνου, η οποία δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει.

Από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με έγγραφο του Δήμου Καλύμνου, έχει ανασταλεί, ουσιαστικά, η λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί ταυτόχρονα και κάθε οικοδομική δραστηριότητα σε αυτά τα νησιά.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει ευθέως θέμα άρσης της απαγόρευσης των προσλήψεων για τους νησιωτικούς δήμους, επισημαίνοντας ότι για να ασκηθούν οι αρμοδιότητες των δήμων πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό.

Παράλληλα, αναφέρεται στις αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών από την παύση της οικοδομικής δραστηριότητας.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble