«Να διαχωριστεί η περίπτωση της Νισύρου από τις άλλες περιοχές, στην αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού»


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να διαχωριστεί η περίπτωση της Νισύρου από τις άλλες περιοχές, στην αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού»

Πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τον διαχωρισμό της Νισύρου, σε ό, τι αφορά στην αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού.

Ο Βουλευτής με παρέμβασή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, κ. Βρότση, επισημαίνει ότι η αξιοποίηση του γεωθερμικού δυναμικού της Νισύρου πρέπει να γίνει με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας, χωρίς να προκαλεί επιβάρυνση στο περιβάλλον, αλλά και αρνητικές συνέπειες στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Τονίζει ότι θα πρέπει να διαχωριστεί η περίπτωση της Νισύρου από την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων στα άλλα νησιά.

Προτείνει εναλλακτικά μορφές ήπιας εκμετάλλευσης, όπως είναι η χαμηλή ενθαλπία, που με τη βοήθεια μιας ανεμογεννήτριας και ενός φωτοβολταϊκού, θα εξασφαλίσουν για τη Νίσυρο, ψύξη, θέρμανση στα σπίτια, ζεστό, κρύο νερό και μείωση του κόστους λειτουργίας του εργοστασίου αφαλάτωσης.

Ο κ. Κόνσολας, παράλληλα, ζητά συνάντηση των φορέων του νησιού με τη διοίκηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, προκειμένου η τελευταία να ενημερωθεί για τις θέσεις των φορέων και των πολιτών της Νισύρου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble