«Για πρώτη φορά οι αστυνομικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα δεν ενισχύονται με προσωπικό την τουριστική περίοδο»


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Για πρώτη φορά οι αστυνομικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα δεν ενισχύονται με προσωπικό την τουριστική περίοδο»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την πρωτοφανή απόφαση να μην γίνουν αποσπάσεις προσωπικού στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια, πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στα Δωδεκάνησα ενισχύονταν με 70 έως 80 αστυνομικούς, κατά μέσο όρο, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας αναδεικνύει το ζήτημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω, από τα οποία διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο και αποτελούν πύλες εισόδου στη χώρα.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Για πρώτη φορά οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στα Δωδεκάνησα δεν ενισχύονται με αποσπάσεις προσωπικού την τουριστική περίοδο.

Είναι μια κίνηση που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην αστυνόμευση των νησιών αλλά και στην εικόνα που θα αποκομίσουν οι επισκέπτες μας».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια