Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άνιση αντιμετώπιση της Νισύρου, της Αστυπάλαιας, της Τήλου και της Σύμης, στο σχεδιασμό για τα επιδοτούμενα δρομολόγια

Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άνιση αντιμετώπιση της Νισύρου, της Αστυπάλαιας, της Τήλου και της Σύμης, στο σχεδιασμό για τα επιδοτούμενα δρομολόγια

«Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την άνιση αντιμετώπιση της Νισύρου, της Αστυπάλαιας, της Τήλου και της Σύμης, στο σχεδιασμό για τα επιδοτούμενα δρομολόγια»

Τον αποκλεισμό της Νισύρου και της Αστυπάλαιας, σε ό, τι αφορά στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή τους με τη Ρόδο και την Κω, μέσω των επιδοτούμενων δρομολογίων, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι με το συγκεκριμένο διαγωνισμό αποκλείονται και η Σύμη αλλά και η Τήλος από τη σύνδεσή τους με την Κω.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι μετά από αιτήματα των Δήμων Νισύρου, Αστυπάλαιας, Σύμης και Τήλου, υπήρχε δέσμευση του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι στο διαγωνισμό για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές θα συμπεριλαμβανόταν η γραμμή Κως – Κάλυμνος – Αστυπάλαια – Νίσυρος – Τήλος – Σύμη – Ρόδος και επιστροφή, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου από 1-11-2016 έως 31-10-2017.

Εντελώς ξαφνικά, όμως, ο σχεδιασμός του Υπουργείου μεταβλήθηκε και δημιουργήθηκαν δύο νέες επιδοτούμενες γραμμές που αποκλείουν τη Νίσυρο και την Αστυπάλαια από τη σύνδεσή τους με τη Ρόδο και την Κω, κάτι που συνιστά άνιση αντιμετώπιση, ενώ, παράλληλα, αποκλείονται από τη σύνδεσή τους με την Κω, η Τήλος και η Σύμη.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει:

«Πρέπει να κυριαρχεί ο ορθολογισμός αλλά και η δικαιοσύνη στο σχεδιασμό των επιδοτούμενων δρομολογίων.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας προκαλεί μεγάλα και τεράστια ερωτηματικά. Αποκλείει τη Νίσυρο και την Αστυπάλαια, αγνοεί ουσιαστικά προβλήματα και πραγματικά δεδομένα.

Τα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου πρέπει να έχουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Ρόδο και την Κω. Είναι αναγκαία συνθήκη για την οικονομική και τουριστική τους ανάπτυξη».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια