Αθλήτρια από κολυμπά απο την Τουρκία στη Ρόδο


Τώρα από Κουσάντασι προς Σάμο και στη συνέχεια σε Κω, Λέσβο και Ρόδο
Η αθλήτρια Σεντά Κανσούκ θα διασχίσει κολυμπώντας αύριο το πρωί τον «επταστάδιο πορθμό»

«Η ίδια θάλασσα που χωρίζει τα δύο κράτη είναι η ίδια που ενώνει τους δυο λαούς…» δηλώνει η αθλήτρια και φαρμακοποιός Σεντά Κανσούκ, η οποία στο πλαίσιο εδραίωσης της ειρηνικής συνύπαρξης Ελλάδας-Τουρκίας, θα διασχίσει κολυμπώντας αύριο το πρωί τον «επταστάδιο πορθμό», δηλαδή το θαλάσσιο πέρασμα μήκους περίπου 1.300 μέτρων, ανάμεσα σε Σάμο και Κουσάντασι.

Η κολυμβήτρια ανοιχτής θαλάσσης, συνοδευόμενη από ομάδα υποστήριξης, θα ξεκινήσει από το Εθνικό Πάρκο στο Κουσάντασι με σημείο εξόδου της την παραλία «Κλήμα», κοντά στο σημαντικό κατά την αρχαιότητα ιερό αφιερωμένο στον Ποσειδώνα, σημείο εδραίωσης της ειρηνικής συμμαχίας των Ιωνικών πόλεων.

Η συμβολική αυτή διαδρομή επιλέχθηκε για να υπογραμμίσει όχι μόνο τη γεωγραφική γειτνίαση των δύο χωρών, αλλά και τα πολλαπλά σημεία σύνδεσης των ανθρώπων που ζουν στην ίδια «γειτονιά» του Αιγαίου.

Ο δήμαρχος του Κουσάντασι Οζέρ Καγιαλί και τουρκική αντιπροσωπεία θα συνοδεύσουν με σκάφος την προσπάθεια της αθλήτριας, ενώ αντίστοιχη ελληνική αντιπροσωπεία θα τους υποδεχθεί στην ακτή της Σάμου.

«Έχω βάλει στόχο να μεταφέρω αυτό το μήνυμα φιλίας σε πέντε ελληνικά νησιά φέτος το καλοκαίρι…» δηλώνει η συμμετέχουσα σε Ολυμπιακούς αγώνες και πρώην εθνική κολυμβήτρια, Σεντά Κανσούκ.

«Ήδη, έχω κολυμπήσει από Τσεσμέ στη Χίο και στην επιστροφή μου, συμμετείχε ομάδα τεσσάρων κολυμβητών από την Ελλάδα. Τώρα από Κουσάντασι θα κολυμπήσω προς Σάμο και στη συνέχεια θα κάνω το αντίστοιχο σε Κω, Λέσβο και Ρόδο. Θέλω με αυτή μου την πράξη να υπογραμμίσω τα κοινά σημεία ανάμεσα στους ανθρώπους που ζουν στις δύο απέναντι πλευρές του Αιγαίου…» δηλώνει.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια