Να γιατί ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το… γυμναστήριο!


Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά έδειξε πως οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, μιας ουσίας που βρίσκουμε στο κόκκινο κρασί, είναι ισάξιες με αυτές της άσκησης στο γυμναστήριο.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Jason Dyck, τα ευρήματα αυτής τη έρευνας θα βοηθήσουν αυτούς που δυσκολεύονται να ασκηθούν. Η ρεσβερατρόλη έδειξε πως βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, την καρδιακή λειτουργία και τη μυική δύναμη εξίσου αποτελεσματικά όσο το γυμναστήριο.
Βέβαια, οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού είναι γνωστές και από άλλες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς. Για παράδειγμα έχει αποδειχτεί ότι κάνει καλό στην καρδιά, είναι αντιγηραντικό και μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Ας ξεκαθαρίσουμε όμως πως πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς, καθώς αυτή η έρευνα αφορά μόνο το κόκκινο κρασί και διεξήχθη σε ποντίκια και όχι ανθρώπους. Ρεσβεραστρόλη, περιέχουν ακόμα, τα bluberries, τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο και η μαύρη σοκολάτα.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble