Αυστραλία: Διευθύντρια σχολείου έκλεισε σε κλουβί μαθητή με αυτισμό για να ηρεμήσει…


Στην Καμπέρα, μια διευθύντρια σε δημόσιο σχολείο, κατασκεύασε κελί για να κλείσει δεκάχρονο αυτιστικό μαθητή

Παγκόσμια κατακραυγή προκάλεσε η ενέργεια μιας διευθύντριας, σε σχολείο της Καμπέρας στην Αυστραλία. Η εκπαιδευτικός αποφάσισε να κατασκευαστεί ένα μπλε κλουβί, έκτασης δύο τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να κλείσουν μέσα σε αυτό δεκάχρονο αυτιστικό μαθητή «για να ηρεμεί και να μην αποτελεί απειλή για τους συμμαθητές του και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου».

Το παράδοξο περιστατικό έγινε γνωστό από την εφημερίδα Canberra Times, σύμφωνα με την οποία, η διευθύντρια του σχολείου, χωρίς να ζητήσει την βοήθεια ειδικών επιστημόνων για τον αυτιστικό μαθητή, πήρε την πρωτοβουλία να κατασκευάσει ένα μπλε κλουβί, με μεγάλα κάγκελα για το δεκάχρονο αγόρι και διέθεσε πάνω από 3.600 δολάρια, από δημόσιο χρήμα για την κατασκευή του κλουβιού!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το κλουβί ήταν έτοιμο στις 10 Μαρτίου και «φιλοξένησε» τον αυτιστικό μαθητή μόνο για μία ημέρα, αφού μια αναφορά παραπόνων προς την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της περιοχής οδήγησε στην κατάργηση του κλουβιού και στην αποπομπή της εκπαιδευτικού δια βίου από τα σχολεία της χώρας.

Η εφημερίδα Canberra Times αναφέρει ότι το μπλε κλουβί έμοιαζε με δεξαμενή για καρχαρίες ή με κελί φυλακής και η ενέργεια της διευθύντριας του σχολείου προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, όταν έγινε γνωστή, ενώ πολλοί δήλωσαν αηδιασμένοι για την μεταχείριση που είχε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

πηγή: Protothema.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble