ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – Στη Λάρνακα η 6η Τριμερής Συνάντηση


Για έκτη συνεχή χρονιά συναντιούνται αντιπροσωπείες της ΕΕΔΥΕ, της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, το οποίο φιλοξενεί φέτος την Τριμερή Συνάντησή τους στη Λάρνακα της Κύπρου, από σήμερα μέχρι την Κυριακή 13/12.
Στην Τριμερή Συνάντηση, η οποία διεξάγεται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), συμμετέχουν αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, με επικεφαλής την πρόεδρό της, Ζουχάλ Οκουγιάν, αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, Νίκο Ζώκα, και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, με την πρόεδρο Σίλβα Τιγγιρίδου, τον γγ Χρίστο Κουρτελλάρη και τον Abdulah Korkmahsan, μέλος της Γραμματείας του. Το ΠΣΕ θα εκπροσωπήσει ο εκτελεστικός γραμματέας του, Ηρακλής Τσαβδαρίδης.
Στο πλαίσιο της Συνάντησης διοργανώνεται σήμερα από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών «Προμηθέας» επιστημονική ημερίδα με εισηγητές τους ακαδημαϊκούς Κ. Γουλιάμο και U. Bozkurt, παρεμβάσεις από τα τρία κινήματα και χαιρετισμούς από το ΠΣΕ και τον πρόεδρο της ΠΟΔΝ, Νικόλα Παπαδημητρίου.
Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν μαζική δικοινοτική αντιπολεμική εκδήλωση και πορεία προς τη βρετανική βάση στη Δεκέλεια, όπου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα επιδοθεί ψήφισμα της συγκέντρωσης. Οι αντιπροσωπείες θα επισκεφτούν στη συνέχεια τον Δήμο Δερύνειας, ο οποίος στην πλειοψηφία της έκτασής του βρίσκεται υπό κατοχή, και θα συναντηθούν με τον δήμαρχό της. Το απόγευμα θα συνέλθει η τριμερής σύνοδος των κινημάτων. Την Κυριακή 13/12 οι αντιπροσωπείες των κινημάτων θα μεταβούν στην κατεχόμενη Λευκωσία για να συναντηθούν με κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις των Τουρκοκυπρίων, ενώ το απόγευμα θα συνέλθει η τριμερής για τα συμπεράσματα της συνάντησης.
Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης 11-12-2015

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια