Κίνα: Απεβίωσε η 25χρονη ηθοποιός που αποφάσισε να παλέψει τον καρκίνο με «παραδοσιακές θεραπείες»

Κίνα: Απεβίωσε η 25χρονη ηθοποιός που αποφάσισε να παλέψει τον καρκίνο με «παραδοσιακές θεραπείες»

Η 25χρονη Κινέζα ηθοποιός Χου Τινγκ, που έκανε το ντεμπούτο της το 2013 στην τηλεοπτική σειρά Dad Home, ανακοίνωσε τον Ιούλιο στα social media ότι πάσχει από καρκίνο. Η νεαρή ηθοποιός έγραψε στο Weibo (το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα) ότι πάσχει από λέμφωμα, μορφή καρκίνου του λεμφικού συστήματος και υποστήριξε ότι σκοπεύει να ακολουθήσει παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες για την ίασή της.

«Ανεξάρτητα από το πόσο θα ζήσω, θέλω να απολαύσω την κάθε μέρα ευτυχισμένα», ανέφερε η Τινγκ και συμπλήρωσε: «Δεν θα ήθελα να αφήσω την χημειοθεραπεία να με βασανίσει στο σημείο που να μην υπάρχει ομορφιά και ταλέντο». Η ίδια δήλωσε ότι το υψηλό κόστος για χημειοθεραπείες στην χώρα της και ο φόβος για τον πόνο και τις παρενέργειες είναι επιπλέον λόγοι που την οδηγούν να επιλέξει μια σειρά θεραπειών της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.

Αργότερα, μέσα στον Ιούλιο, η Τινγκ ανάρτησε φωτογραφίες της στο Weibo με κόκκινα σημάδια στον λαιμό και με μελανιές και πρήξιμο στο σώμα της. Η ίδια, αποκάλυψε ότι είχε κάνει βελονισμό, βεντούζες και την παραδοσιακή θεραπεία gua sha, στην οποία γίνεται απόξεση του δέρματος με μαλακό εργαλείο.

Μετά την ανάρτηση των σχετικών φωτογραφιών, αρκετοί χρήστες στα social media την προέτρεψαν να αρχίσει χημειοθεραπείες. Ένας χρήστης έγραψε: «Θα πρέπει να βασιστείς στην σύγχρονη ιατρική για να σώσεις τον εαυτό σου». Τελικά, τον Αύγουστο, η μικρότερη αδελφή της την έπεισε να αρχίσει τις χημειοθεραπείες, όμως ήταν πλέον αργά, καθώς η νεαρή ηθοποιός «έφυγε» από την ζωή στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο θάνατός της και η επιθυμία της να ακολουθήσει την παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχουν προκαλέσει συζητήσεις και διαμάχες στα μέσα ενημέρωσης στην Κίνα. Ο δόκτωρ Φενγκ Λι, επικεφαλής της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στην Κινεζική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών του Πεκίνου, δήλωσε ότι για τον θάνατο της νεαρής ηθοποιού δεν θα πρέπει να κατηγορείται η παραδοσιακή ιατρική.

«Ενώ οι δυτικές προσεγγίσεις, όπως η ακτινοθεραπεία, η χημειοθεραπεία και οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι αποτελεσματικές στην συρρίκνωση του όγκου, οι κινεζικές θεραπείες είναι αποτελεσματικές στην μείωση των συμπτωμάτων, όπως είναι η ναυτία, ο εμετός και ο πόνος που προκαλούνται από τις δυτικές θεραπείες», υποστήριξε ο Φενγκ Λι.

Tragedy: Chinese actress Xu Ting (pictured) lost her battle with cancer in Beijing last week

Horrific: The 26-year-old had chosen traditional Chinese treatment because chemotherapy was too painful. Picture, from Xu's social media, showed she had undergone a cupping session

Xu Ting said on her social media account that she went for cupping, needle insertion and even blood-letting The treatment however was also painful

Once a happy face: Xu's death has sparked a debate over whether or not she could have survived if she had not chosen Chinese medicine. Xu was pictured before she fell ill

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια