Κεραυνός «χτύπησε» 19 Ρώσους τουρίστες στην Κνωσό! – Ανάνηψη σε έγκυο γυναίκα (upd) (εικόνες)


(Ανανέωση) Από τους 19 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μία 46χρονη υπέστη ανακοπή και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο (η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ήταν έγκυος με τους γιατρούς όμως να το διαψεύδουν).

Από τους υπόλοιπους τουρίστες, περίπου εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ άλλοι υπέστησαν σοκ και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο μικρά παιδιά, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

——————————————————————————————————————————-

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού,ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπήθηκε από κεραυνό!

Παρά το γεγονός ότι ο αρχαιολογικός χώρος διαθέτει αλεξικέραυνα, ο δυνατός θόρυβος τρομοκράτησε τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισμούν στα χέρια και στα πόδια, εκτός από αυτούς που κεραυνοβολήθηκαν άμεσα.

Οι Ρώσοι τουρίστες, κατά τη διάρκεια ξενάγησης, υπό βροχή, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, βρίσκονταν κάτω από δένδρο με ομπρέλες όταν έπεσε ένας κεραυνός και από τον εκκωφαντικό θόρυβο κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ενώ άλλοι εικάζεται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά από την ηλεκτρική εκκένωση του κεραυνού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, με διασώστες, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, και με τέσσερα ασθενοφόρα οι 19 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μετά το περιστατικό, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού- ο οποίος διαθέτει αλεξικέραυνα- είναι κλειστός, ενώ γίνεται αυτοψία από άνδρες της ΕΛΑΣ.

Από τον πανικό που προκλήθηκε στο σημείο μια έγκυος γυναίκα υπέστη ανακοπή καρδιάς και χρειάστηκε να της γίνει ανάνηψη για να επανέλθει.

Να σημειωθεί πως στον χώρο υπάρχουν αλεξικέραυνα.

Μία 45χρονη Ρωσίδα φέρεται να έχει κεραυνοβοληθεί και ήταν η πρώτη η οποία μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ.

Συνολικά τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες ή να μεταφέρουν στο νοσοκομείο περίπου 10 άτομα, με θλαστικά τραύματα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια