«Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τεχνολογία – οι μαθητές του Καζουλείου δημιουργούν»


Τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Ρόδου (Καζουλείου), με τίτλο «Υγεία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Τεχνολογία – οι μαθητές του Καζουλείου δημιουργούν» όπου παρουσιάστηκαν σχολικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας τη σχολική χρονιά 2014 – 2015.
Μετά το σύντομο χαιρετισμό του Διευθυντή του γυμνασίου κ. Γεώργιο Νινιό, υποδεχτήκαμε τα Starάκια, το ηλεκτρονικό περιοδικό μας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Γιαννίκη. Στη συνέχεια ταξιδέψαμε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της «Καστροπολιτείας της Ρόδου», με υπεύθυνους καθηγητές την κα Τσαμασίρου, την κα Σωτηρίου και τον κο Τσατταλιός κι απολαύσαμε την ψηφιακή δημιουργία «Ο δράκοντας της Ρόδου σε κόμικ» με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Σωτηρίου, την κα Τσαμασίρου, την κα Τοκούζη και την κα Ασκητή. Ακολούθησε απόσπασμα από τα θεατρικά δρώμενα της ομάδας «Το πρόσωπο του Χριστού και η έννοια του Θεού στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κλιάρη. Το α’ μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ταινία και το τραγούδι που δημιούργησαν οι μαθητές του «Προβληματίζομαι, ερευνώ, ενημερώνω, σερφάρω ασφαλής στα θολά νερά του διαδικτύου», με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αναγνώστου.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας «Μήνυμα ζωής» από τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Το περιβάλλον του σχολείου και του νησιού μας», με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Τσατταλιό, την κα Τοκούζη και την κα Βεργωτή. Ακολούθησε η «Δημιουργία προσομοιώσεων απλών πειραμάτων Φυσικής Γυμνασίου σε γλώσσα προγραμματισμού Scratch», με υπεύθυνους καθηγητές τον κ Αλεξανδρόπουλο και τον κ. Τσικνή. Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσε έκλεισε με χορό από τους μαθητές του «Χόρεψε, διασκέδασε, εκφράσου», με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Νικολά και την κα Βεργωτή.
Οι μαθητές υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και καταχειροκρότησαν τις παρουσιάσεις των συμμαθητών τους και η εκδήλωση επαλήθευσε γι’ άλλη μια φορά ότι το σχολείο μπορεί να γίνει ένας πυρήνας όχι μόνο γνώσης, αλλά και χαράς, δημιουργικής έκφρασης και πολιτισμού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου κα Ευαγγελία Μουλά κι ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών, κ Στέλιος Ορφανός.
Ευχαριστούμε:
Όλους όσους μας βοήθησαν στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων και της εκδήλωσης και
Ιδιαίτερα τον Υπεύθυνο του Κινηματογράφου «ΠΑΛΛΑΣ» κ.Παναγιωτόπουλο, καθώς και τους τεχνικούς και το λοιπό προσωπικό για την παραχώρηση της αίθουσας και τη ζεστή φιλοξενία.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια