«Καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες της Νότιας Ρόδου για τις καταστροφές από την πυρκαγιά της 18ης Ιουνίου»


Το ζήτημα της καθυστέρησης στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες της Νότιας Ρόδου για τις καταστροφές που υπέστησαν από την πυρκαγιά της 18ης Ιουνίου, αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι όλοι οι αγρότες υπέβαλλαν τις αιτήσεις και έγινε η καταγραφή, καθυστερεί η καταβολή των αποζημιώσεων.

Αιτία το γεγονός ότι έχει ενοποιηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές του 2013 και του 2016 και στην παρούσα φάση ζητείται από τους αγρότες να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για τις αποζημιώσεις του 2013, κάτι που είναι δύσκολο, όμως, να γίνει λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι θα πρέπει να τεθεί ως άμεση προτεραιότητα η καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από την πυρκαγιά της 18ης Ιουνίου.

Και αυτό γιατί οι καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες είναι μείζονος και καθοριστικής σημασίας, αφού καταστράφηκαν το φυτικό κεφάλαιο, οι υποδομές και ο εξοπλισμός τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να τηρήσει τη δέσμευσή του για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες της Ν. Ρόδου και να άρει κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια