ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων»


ο θέμα των τεράστιων καθυστερήσεων στην αδειοδότηση των υδατοδρομίων, αναδεικνύει, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας σε κοινή Ερώτηση που κατέθεσε με Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι τα υδροπλάνα παραμένουν καθηλωμένα, καθώς υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στη διαδικασία αδειοδότησής τους, με αποτέλεσμα να πλήττεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και να χάνονται σημαντικά οικονομικά οφέλη για τη χώρα.

Ο Βουλευτής τονίζει ότι παρόλο που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε απλοποιήσει και διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις και παρά το γεγονός ότι υπήρξε και διευκρινιστική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) το 2014, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει προχωρήσει στην αδειοδότηση ενός μόνο υδατοδρομίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Η χωροθέτηση υδατοδρομίων σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας μπορεί να επιφέρει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη, καθώς με τα υδροπλάνα διευκολύνονται οι μετακινήσεις των κατοίκων των νησιών και των επισκεπτών, ενώ, ταυτόχρονα, ενισχύεται η τουριστική βιομηχανία, όχι μόνο στο νησιωτικό χώρο, αλλά και σε κεντρικότερες περιοχές της χώρας.

Οι Βουλευτές στην Ερώτησή τους ζητούν την επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των υδατοδρομίων.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble