Καθαρισμός φρεατίων στην πόλη της Ρόδου από τη ΔΕΥΑΡ


Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα εργασίες καθαρισμού και απόφραξης φρεατίων ομβρίων υδάτων στην πόλη της Ρόδου από συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια των βροχοπτώσεων του χειμώνα.

Τις εργασίες καθαρισμού και απόφραξης συντονίζει και επιμελείται ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης κος Δημήτρης Καρατζιάς. Ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται με σειρά προτεραιότητας σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα και σύμφωνα πάντα με την αναγκαιότητα των αιτημάτων, όπως αυτά καταγράφονται στην υπηρεσία με την αναφορά πολιτών περί δυσλειτουργιών των φρεατίων υδροσυλλογής και του δικτύου ομβρίων υδάτων. .

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επί των οδών: Ρόδου-Λίνδου Μ.Πετρίδη, Δενδρινού, Παύλου Μελλά, Θ. Σοφούλη και στις περιοχές Αγ. Νικολάου και Ανάληψης. Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου τα συνεργεία επιχειρούσαν στο Κέντρο της πόλης, ενώ από την προσεχή εβδομάδα οι εργασίες θα εξελίσσονται σε κεντρικές οδούς κοντά στο κέντρο. «Οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του Οκτωβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κος Καρατζιάς και πρόσθεσε. «Σήμερα ξεκινήσαμε από την περιοχή στο Νεώριον και θα φτάσουμε έως την Ψαροπούλα στο ύψος του ξενοδοχείου Belvedere. Καθημερινά επιχειρούν πέντε συνεργεία και δύο αποφρακτικά μηχανήματα». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσει του ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., πρόσθεσε. «Στο επόμενο στάδιο, περιλαμβάνονται πρωινές εργασίες τα Σαββατοκύριακα, διότι σε κάποια σημεία θα πρέπει να κλείσουν οι δρόμοι. Με αυτό τον τρόπο αποφύγουμε την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας».

Οι εργασίες περιλαμβάνουν τον καθαρισμό και την απόφραξη των φρεατίων, την αποκομιδή και διάθεση των φερτών υλικών στο ΧΥΤΑ Ρόδου, που αποτελεί χώρο επιτρεπόμενης απόρριψης.

Οι τύποι φρεατίων είναι με σχάρα, μονά, διπλά, καθώς και φρεάτια εγκάρσια.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια