«Αρρωστημένο» κυνήγι στη Βρετανία: Δεκάδες σκυλιά κατασπάραξαν αλεπού (video)


Γενική κατακραυγή, αλλά και θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο από κυνήγι αλεπούς στη Βρετανία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό, το άτυχο θηλαστικό κατασπαράζετε από 20 περίπου σκυλιά, πριν ένας από τους κυνηγούς απομακρύνει το άψυχο σώμα του με το άλογό του.

Και μπορεί τα μέλη της λέσχης κυνηγών Atherstone να υποστήριξαν πως η αλεπού εμφανίστηκε τραυματισμένη ξαφνικά, ενώ εκπαίδευαν τα κυνηγόσκυλά τους, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν τα αποτρέψουν τη σοκαριστική επίθεση, ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο του νόμου, ωστόσο δεν φαίνεται να… έπεισαν.

«Είναι συγκλονιστικό, οδυνηρό και απολύτως τρομακτικό», ανέφερε ένας άλλος κυνηγός, συμπληρώνοντας: «Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ήταν ατύχημα, ωστόσο δεν μπορεί πια να θεωρείται ατύχημα αν συμβαίνει κάθε εβδομάδα. Κυνηγούν βάναυσα».

Από την πλευρά του, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό ερευνάται.

Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί πως το παράνομο κυνήγι στη Βρετανία τιμωρείται με πρόστιμο 5.000 λιρών, ενώ οι Αρχές μπορούν να κατασχέσουν, τόσο τον εξοπλισμό, όσο και τα κυνηγόσκυλα αν πιάσουν τους δράστες επ΄αυτοφώρω. Αν αυτοί μάλιστα δεν συμμορφωθούν, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μέχρι και ποινή φυλάκισης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια