Κατά 40% μειώθηκε η παραγωγή από τα ελαιόδενδρα λόγω ανομβρίας- Σημαντικές επιπτώσεις σε κτηνοτροφία και μελισσοκομία


Κατά 40% μειώθηκε η παραγωγή από τα ελαιόδενδρα, σημαντικές επιπτώσεις σε κτηνοτροφία και μελισσοκομία

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, από τον οποίο ζητά να εξετάσει ευνοϊκά την δυνατότητα αποζημίωσης των παραγωγών των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που επλήγησαν από την παρατεταμένη ανομβρία, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνολικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ο κ. Ζαννετίδης αναφέρεται στις σοβαρές επιπτώσεις της ανομβρίας στην καλλιέργεια της ελιάς, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία, που έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της πρωτογενούς παραγωγής και την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων στην περιοχή μας.

Επίσης για άλλη μια φορά ο κ. Ζαννετίδης μεταφέρει στον αρμόδιο Υπουργό την απόγνωση των παραγωγών της Ρόδου για τις καταστροφές που προκαλούνται από τα ελάφια στις καλλιέργειες τους, με την έκκληση να επισπευστούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή της πρόσφατης τροπολογίας που ψηφίστηκε, σχετικά με τις αποζημιώσεις στους αγρότες για τις ζημιές που προκαλούνται από τα άγρια ελάφια (Dama Dama) στο νησί της Ρόδου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble