Κατά 15% αυξήθηκαν φέτος οι Ρώσοι τουρίστες- Πρώτη επιλογή η Κρήτη και μετά η Ρόδος


Κατά 15% αυξήθηκαν τη φετινή χρονιά οι Ρώσοι τουρίστες που ήλθαν στην Ελλάδα, σε σχέση με το 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η τουριστική ηλεκτρονική εφημερίδα tourbus.ru, επικαλούμενη τους εκπροσώπους των τουριστικών οργανισμών της Ρωσίας αλλά των ελληνικών προξενικών αρχών, κατά τους πρώτους 8 μήνες του 2016 θεωρήθηκαν 450.000 βίζες Ρώσων τουριστών για την Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 ο αριθμός έφτασε τις 390.000.

Η αύξηση του ρωσικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα δε σχετίζεται μόνο με τα γεγονότα της Τουρκίας αλλά, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα, και με το ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο οι ελληνικές αρχές εξέδιδαν τις βίζες μέσα σε 24 ώρες.

Η αύξηση του 15% χαρακτηρίζεται ρεκόρ από τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι σημειώνουν ότι η πλειοψηφία των τουριστών από τη Ρωσία επέλεξε την Κρήτη με δεύτερη τη Ρόδο, ενώ στη συνέχεια ήταν η Πελοπόννησος, η Κέρκυρα και στην πέμπτη θέση η Χαλκιδική.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο από το Γενικό προξενείο της Μόσχας, σύμφωνα με τον πρόξενο, οι βίζες αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 η συνολική αύξηση αναμένεται να φτάσει στο 60% σε σχέση με το 2015.

Candianews

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble