Συμμετέχει και η Ελλάδα στην επιχείρηση έρευνας για το αιγυπτιακό αεροσκάφος N.A της Καρπάθου


Με δύο C-130 και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης συμμετέχει η Ελλάδα στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου,μετά την εξαφάνιση της πτήσης MS 804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση Παρίσι- Κάιρο.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά τη είσοδό του στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο εκτιμούν πως έχει συντριβεί στη Μεσόγειο θάλασσα. «Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα», δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι ενώ στελέχη του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν την υπόθεση.

Από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην επιχείρηση επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κατευθύνεται εκεί.

Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς την περιοχή της έρευνας ενώ δύο ελικόπτερα, ένα Super Puma κι ένα S-70 θα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Κάρπαθο.

 

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια