Υπό διάλυση η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου


Το Νοσοκομείο Ρόδου βρίσκεται υπό διάλυση. Ακόμα και τα γράμματα της επιγραφής του έχουν καταρρεύσει. Συνολικά λειτουργεί με 70 γιατρούς λιγότερους από τους προβλεπόμενους. Ειδικότερα, η Καρδιολογική Κλινική του που εθεωρείτο το καλύτερο τμήμα του Νοσοκομείου είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος. Από 9 προβλεπόμενες θέσεις γιατρών λειτουργεί με τον αδιανόητο αριθμό των 3 γιατρών.

Η Κλινική λειτουργεί για όλη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και δέχεται  περισσότερες από 150 διακομιδές ετησίως από τα άλλα νησιά και νοσηλεύει περισσότερα από 300 οξέα εμφράγματα ετησίως, σχεδόν ένα την ημέρα, όσα και τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και νοσηλεύει περισσότερους από 2000 ασθενείς. Επίσης αποτελεί και το μοναδικό Βηματοδοτικό Κέντρο σε όλο το Αιγαίο με εμφυτεύσεις  μονίμων Βηματοδοτών και διενέργεια Ηλεκροφυσιολογικών μελετών. Τουλάχιστον 100 άτομα ημερησίως προσέρχονται στα επείγοντα και περισσότεροι από 20 ασθενείς στα τακτικά ιατρεία.

Με τρεις γιατρούς, αυτές ισοδυναμούν με συνθήκες πολέμου. Είναι βέβαιο ότι με αυτή τη σύνθεση θα υπάρξουν απώλειες ζωών. Ο Διευθυντής της Κλινικής έχει ήδη προσφύγει στον Εισαγγελέα Ρόδου ζητώντας βοήθεια.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ερωτάται ο Υπουργός Υγείας:

 

  1. Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσουν τα τμήματα, με αυτές τις συνθήκες και ειδικότερα το αιμοδυναμικό; Ποιος θα φέρει την ευθύνη αν συμβεί κάτι;
  2. Πότε ακριβώς θα σταλούν οι επικουρικοί γιατροί που εναγωνίως ζητά η Κλινική για να λειτουργήσει με μια στοιχειώδη για τους πολίτες και τους εργαζόμενους ασφάλεια;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Δημήτρης Kρεμαστινός

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

38 Shares
Share38
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble