Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Καλώς ανταμωθήκαμε» στις Καλυθιές


Μια μαγική βραδιά με την παράδοση, την μουσική και τους χορούς του τόπου μας είχαν την τύχη να απολαύσουν οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που γέμισαν ασφυκτικά την πλατεία Δημαρχείου στις Καλυθιές στην παράσταση που συνδιοργάνωσαν τα «Λαογραφικά Μουσικοχορευτικά Εργαστήρια της Τερψιχόρης» και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ένας χρόνος σκληρής δουλειάς από τη Διοίκηση, τους δασκάλους του χορού και τους χορευτές του Συλλόγου Τερψιχόρη, μικρούς και μεγάλους, συμπυκνώθηκε με μοναδικό τρόπο σε μια κορυφαία βραδιά συναισθημάτων, χρωμάτων και χορευτικών θαυμάτων!

Είναι πραγματικά μεγαλειώδες το επίτευγμα των ανθρώπων της Τερψιχόρης και όσων εργάστηκαν για να παρουσιαστεί το «Καλώς ανταμωθήκαμε», ένα έργο και μια διαδρομή με χορούς από τη Ρόδο, τα νησιά του Αιγαίου και ολόκληρη την Ελλάδα, μια μουσική παράσταση που ένωσε τις στεριές και τις θάλασσες του τόπου μας με τους ήχους όλων των εποχών του Ελληνικού πολιτισμού. Στο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, μίλησε για μια από τις πιο ξεχωριστές εκδηλώσεις όλου του έτους στο Νότιο Αιγαίο και καλωσόρισε τους πολυάριθμους επισκέπτες εκ μέρους της Περιφέρειας, στις Καλυθιές Ρόδου, που είναι η γενέτειρα και η ιδιαίτερη πατρίδα του και ευχαρίστησε την Τερψιχόρη για όσα προσέφερε και προσφέρει στην τέχνη και στη γνώση του χορού. Μετέφερε εγκάρδιο χαιρετισμό του Περιφερειάρχη και την απόφαση της Περιφέρειας για έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού και της παράδοσής μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυθιών κ. Μιχάλης Καφετζής, ανέφερε ότι είναι τιμή για το νησί μας, τα νέα παιδιά να φορούν παραδοσιακές στολές και να χορεύουν με μεγάλη δεξιότητα και αγάπη ακόμα και τους πιο δύσκολους από τους χορούς μας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερψιχόρη κ. Αντώνης Μελετίου αναφέρθηκε στο έργο των εργαστηρίων χορού και στη διάσωση και διάδοση του κάθε χορού μας και όλων όσων μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν, μας διαμόρφωσαν και θα συνεχίσουν μετά από εμάς να περνάνε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων, με τρόπο καθαρό και ανόθευτο ως συστατικό ψυχοσύνθεσης έκφρασης και πολισμού. Παρόντες ήταν οι Αρχές του τόπου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα δια βίου μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου, εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων. Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου απεύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου.

Από τις ιδιαίτερες στιγμές αυτής της εκπληκτικής παράστασης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (4/6/2016) ήταν η σκηνική παρουσία των μικρότερων χορευτικών σχημάτων που απέδειξαν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους μεγαλύτερους χορευτές και καταχειροκροτήθηκαν. Όλα τα χορευτικά σχήματα τιμήθηκαν με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα ενός θερμού και μεγάλου κοινού που στο τέλος της παράστασης ζήτησε από τους πρωταγωνιστές και τους διοργανωτές να ανταμωθούν ξανά το επόμενο καλοκαίρι για κάτι εξίσου ωραίο, μεγάλο και αληθινό.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια