Η πόλη Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα έχει δήμαρχο από την Κάλυμνο

34467cb547434e186293d502fa65b96d

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην Κάλυμνο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για τη δημαρχία του Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα, στις ΗΠΑ, όπου εξελέγη δήμαρχος ο Χρυσόστομος Κρις Αλαχούζος που κατάγεται από το νησί. Η διεξαγωγή των εκλογών πραγματοποιήθηκε χθες και ο κ. Αλαχούζος εξελέγη με ποσοστό 58,72%.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Γαλουζής, εκφράζει τα συγχαρητήρια του στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο επισημαίνοντας: «Η Κάλυμνος αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη για τη μεγάλη επιτυχία του συμπατριώτη μας, του πρώτου δημάρχου που έχει γεννηθεί στο νησί της Καλύμνου και ο οποίος επάξια και με συντριπτικό ποσοστό έφτασε να κατακτήσει αυτό το αξίωμα». Ο κ. Γαλουζής εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο δήμαρχο και εκφράζει τη βεβαιότητα «ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα να προσφέρει στην ενίσχυση των δεσμών μας με την ομογένεια».

Το Τάρπον Σπρινγκς είναι μία γνωστή πόλη σφουγγαράδων, στην οποία, επί δεκαετίες, ζουν και εργάζονται πολλοί Δωδεκανήσιοι (κυρίως Καλύμνιοι), που ασχολούνται, κυρίως, με την αλίευση και την εμπορία σφουγγαριών.