Ανοιχτή πρόσκληση στους Καλύμνιους της Ρόδου


Την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 8.00 το βράδυ, στα γραφεία της παροικίας Δωδεκανησιακών Σωματείων – Πλατεία Σταδίου Διαγόρα – επί της οδού Βενετοκλέων, θα γίνει συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Καλυμνίων Ρόδου.

Προχωρούμε σε μια νέα προσπάθεια, εξαιτίας της αδράνειας και της ηχηρής απουσίας των Καλυμνίων από τα κοινωνικά δρώμενα, καθώς, οι μέχρι σήμερα οργανωμένες δραστηριότητες μέσω άλλων συλλόγων, απέβησαν άκαρπες.

Θεωρώντας λοιπόν, ότι, είναι άδικο, να μην εκπροσωπείται η μεγαλύτερη παροικία που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία, να ξεκινήσουμε συλλογικά, από την αρχή.

Σκοπός μας, να προωθήσουμε την πολιτιστική και θρησκευτική αξία της Καλύμνου, την παράδοση, το φυσικό κάλλος, τον τουρισμό, τις αξεπέραστες γεύσεις, τη φιλοξενία, αλλά και να αναδείξουμε και να τιμήσουμε τους Καλύμνιους επιστήμονες και τις απανταχού προσωπικότητες, που συνεχίζουν να διαπρέπουν στα πέρατα της γης.

Είναι επιβεβλημένο, εμείς, οι Καλύμνιοι που ζούμε μακριά από τον τόπο καταγωγής μας τον οποίο αγαπούμε ευλαβικά και νοσταλγούμε πάντα, να αναλάβουμε πρωτοβουλία απευθυνόμενοι σε φορείς, εντός και εκτός Δωδεκανήσου (υπουργούς, βουλευτές, Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Επιμελητήρια κ.λ.π.) ώστε, σε συνεργασία και με τις εκάστοτε τοπικές αρχές και με κάθε πρόσφορο τρόπο, να βοηθήσουμε το νησί μας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις απαράμιλλες ομορφιές.

Να διαφημίσουμε την Κάλυμνο, αποδεικνύοντας ότι τα περιθώρια ανάπτυξής της, είναι πραγματικά πολλά!

Δεν είναι δυνατόν, το νησί της σπογγαλιείας, των γραμμάτων και της τέχνης, του εμπορίου, το νησί των ιατρών, των συγγραφέων, των γλυπτών των ζωγράφων και λοιπών, ξακουστών επιστημόνων και καλλιτεχνών, το νησί με το – πάλαι ποτέ – μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα, να βρίσκεται αυτή τη στιγμή, σε υποδεέστερη θέση, αν και δεν της ταιριάζει.

Στη νέα προσπάθεια δημιουργίας αρραγούς μετώπου, για την οργανωμένη συνένωση των Καλυμνίων Ρόδου, έχουμε την προτροπή και την αμέριστη συμπαράσταση του Προέδρου της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής, ιατρό, κ. Δημήτρη Καλικάτζαρο, καθώς και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής, κ. Γιάννη Φραγκούλη.

Είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, όσοι αγαπούν την Κάλυμνο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συνάντηση αυτή, προκειμένου, με νόμιμες διαδικασίες, να συσταθεί διοικητικό συμβούλιο, που θα ηγηθεί των προαναφερόμενων δραστηριοτήτων. Η προσπάθεια αυτή είναι συλλογική και κανείς Καλύμνιος δεν περισσεύει! Το αποτέλεσμα, θα είναι καθοριστικό, με την ουσιαστική συμβολή σας!

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ μας, πρέπει να ξαναζωντανέψει και να αποκτήσει την παλιά της αίγλη! Η προσπάθειά μας, αρχίζει ΤΩΡΑ!

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945660890 (Μαρία Βάλλα) και 6942664211 (Γιώργος Κουκιαϊνης).

Η Συντονίστρια

Μαρία Βάλλα

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια