Ιταλοί βουλευτές σήκωσαν πλακάτ με το «Όχι»


Βουλευτές του κόμματος «Αριστερά, Οικολογία και Ελευθερία» και της Λέγκας, σήκωσαν μικρές ταμπέλες σε γαλανόλευκο χρώμα, με γραμμένο «OXI alla buona scuola di Renzi», (Όχι στο «καλό σχολείο» του Ρέντσι). Το περιστατικό σημειώθηκε στην ιταλική βουλή που ενέκρινε σήμερα οριστικά την μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι για την δημόσια παιδεία με 277 ψήφους υπέρ, 143 κατά και 4 αποχές.

Στα κύρια σημεία της εν λόγω μεταρρύθμισης συμπεριλαμβάνεται η ενίσχυση των δικαιοδοσιών των διευθυντών σε ό,τι αφορά την επιλογή των διδασκόντων, η σταδιακή πρόσληψη 100.000 αναπληρωτών καθηγητών, η προαγωγή τους βάσει προϋπηρεσίας, αλλά και αξιολόγησης, η αύξηση των ωρών επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών σε διάφορες επιχειρήσεις.

Παράλληλα με το παραπάνω «όχι», οργανώσεις μαθητών και φοιτητών «φίμωσαν» με άσπρα πανιά δεκάδες μαρμάρινες προτομές ιταλών φιλοσόφων και διανοουμένων στο κέντρο της Ρώμης για να στείλουν το μήνυμα ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια η οποία στοχεύει στο να αφαιρεθεί το δικαίωμα λόγου από τους εκπροσώπους της παιδείας και του πολιτισμού».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble