Γιώργος Υψηλάντης – Όταν μια συζήτηση ουσίας… υποβαθμίζεται σε μονοπαραταξιακή φιέστα


Η ειδική τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα των απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, αποτελεί θεσμοθετημένη διαδικασία η οποία εκ των πραγμάτων μπορεί να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο, στο βαθμό που διασφαλίζεται σ’ αυτήν ο συνεκτικός, ουσιαστικός και κυρίως δημοκρατικός διάλογος.

Όταν υποβαθμίζεται τεχνηέντως σε μονοπαραταξιακό μονόλογο (απεριορίστου μάλιστα χρόνου) με την αντιπολίτευση που εκπροσωπεί το 60% του Ροδιακού Λαού αποκλεισμένη και από το δικαίωμα λόγου, τότε δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια παραταξιακή φιέστα.

Στη φιέστα αυτή, η ΡΟΠΟΑΝ δεν θα μετέχει. Διάλογο με τον καθένα μπορούμε να κάνουμε και τον κάνουμε με τον πιο δημιουργικό μάλιστα τρόπο. Χειροκροτητές σε φιέστες, δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε. Ας συνεορτάσουν κι ας αλληλοχειροκροτηθούν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας μεταξύ τους, δεδομένου ότι διανύουν και τη σχετική «εξεταστική περίοδο».

Την πορεία έργου και ημερών της δημοτικής αρχής, έτσι και αλλιώς την παρακολουθούμε, την κρίνουμε και την αξιολογούμε καθημερινά. Το ίδιο κάνουν οι δημότες και οι φορείς του νησιού μας. Μακάρι το αποτέλεσμα να είχε θετικό πρόσημο κι ας γίνονταν και φιέστες. Δυστυχώς μας μένουν μόνο οι φιέστες! Έργο, γιοκ! Εκτός αν η δημοτική αρχή, θεωρεί έργο την παροχή -πλημμελή μάλιστα- των αυτονόητων και την εκχώρηση της όποιας δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα παράλληλα με την πλήρη απαξίωση και αδρανοποίηση της δημοτικής μηχανής.

Τα προβλήματα του Δήμου Ρόδου, λιμνάζουν και επιδεινώνονται, οι οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας αγωνιούν για το αύριο της Ρόδου κι αυτοί περί άλλα τυρβάζουν!

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια